Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aurubis structurele partner van To Walk Again vzw : "Onze medewerkers blijvend inspireren"

To Walk Again met sponsor Aurubis Olen Beerse

Vandaag kondigen To Walk Again en multimetalenproducent Aurubis, met vestigingen in Beerse en Olen, aan dat ze een structureel partnership aangaan.

Na enkele lastige coronajaren en een herstructurering kijkt de Herentalse vzw To Walk Again opnieuw vol vertrouwen naar de toekomst. Het partnership werd vanmiddag aangekondigd in het REVAlution Center in AZ Herentals, de vaste uitvalsbasis van To Walk Again.

To Walk Again kan gedurende 5 jaar rekenen op Aurubis.

“Wij willen vanuit Aurubis in Beerse en Olen een duurzame partner zijn voor de vzw. Naast financiële steun willen we ook verder kijken. Wie weet inspireren we onze medewerkers wel om in de toekomst als vrijwilliger te komen helpen.”, legt Ingrid Waghemans van Aurubis uit.

Dat Aurubis een Kempense vzw ondersteunt, is geen verrassing.

Het bedrijf is met ruim 1.200 medewerkers sterk verankerd in de Kempen. “Meteen van bij de eerste gesprekken met To Walk Again hadden wij een heel goed gevoel. De visie die ze bij To Walk Again hebben, sluit sterk aan bij onze Aurubis waarden: inclusie, respect, doorzettingsvermogen, betrokkenheid, … We geloven in de kracht van wat ze bij To Walk Again doen en hoe ze een wezenlijk verschil kunnen maken in iemands leven”, vervolgt Ingrid Waghemans, HR & Communications Director bij Aurubis Beerse.

“Aurubis geeft ons verse zuurstof en daardoor kunnen we onze plannen verder uitbouwen”, vertelt Thomas Caers (Directeur To Walk Again). Bij To Walk Again komen ze stilaan aan het einde van een mindere periode. In 2022 moest de vzw enkele moeilijke beslissingen nemen en de vaste medewerkers ontslaan, om nadien een doorstart te maken met vrijwilligers. Intussen is er opnieuw ruimte voor nieuwe projecten. “We staan er terug en wandelen verder richting een mooie toekomst”, vervolgt Thomas Caers.

“Deze zomer waren de To Walk Again Kampen voor kinderen en jongeren opnieuw een bijzonder groot succes. De vzw heeft een uniek fitness concept opgericht voor personen met een fysieke beperking (TWA Customised Fitness) en er werd een baanbrekend onderzoek opgestart samen met AZ Herentals en de KU Leuven.”

Met die studie wil To Walk Again blijven werken aan een betere erkenning van de post-revalidatie in combinatie met hoog-technologie. De staprobots maken daar een belangrijk deel vanuit. “We willen die staprobots toegankelijker maken voor meer mensen. En dat is natuurlijk één van de redenen waarom het zo belangrijk is voor ons om fondsen in te zamelen”, stelt Thomas Caers.

Bij Aurubis zijn ze alvast volledig mee in het verhaal.

“Onze slogan is Metals For Progress, letterlijk vertaald metalen voor vooruitgang. Ons koper en onze metalen vormen de basis voor belangrijke megatrends zoals groene energie, e-mobiliteit en digitalisatie. Onze metalen maken vooruitgang mogelijk. Maar vooruitgang betekent voor Aurubis ook: kunnen groeien en ontplooien. Op ons bedrijf zelf vertaalt zich dat in een brede waaier aan opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen van onze medewerkers. Maar ook extern willen we anderen laten groeien en bloeien.

Als partner van To Walk Again kunnen we letterlijk mensen vooruit doen gaan. We zijn blij en trots om daar mee onze schouders onder te zetten”, aldus Dirk Vandenberghe, Managing Director bij Aurubis Olen en Aurubis Beerse.

Door dit nieuwe partnership durft Thomas Caers ook al verder te denken. “De naam To Walk Again is gekend en spreekt tot de verbeelding. We willen als stichting in de nabije toekomst andere vzw’s en projecten, die zich inzetten voor personen met een fysieke beperking, ondersteunen om mensen te laten sporten en bewegen ondanks hun fysieke beperking. We blijven dromen najagen en grenzen verleggen. En dat doen we voortaan samen met Aurubis.” 

Op de foto boven vlnr. Dirk Vandenberghe (Aurubis), Jolien Van Loy, Floris Van Thienen en Thomas Caers / foto Stephen Stappaerts.

Bekijk de video onderaan dit artikel : de opening van het REVAlution Center in AZ Herentals in 2017 met o.a. Wout van Aert en protagonist dr. Toon Claes / NNieuws Guy Verellen.

 

Over To Walk Again

To Walk Again is een vzw voor mensen met een fysieke beperking. Haar missie is om iedereen met een fysieke beperking te helpen om eigen mogelijkheden opnieuw maximaal te benutten en zijn/haar plaats in de maatschappij te (her)veroveren. To Walk Again gelooft hiervoor in de kracht van technologie en sport & beweging. Inclusiviteit is één van de kernwaarden van To Walk Again. Samen sporten, samen beleven, samen leven en samen stappen vooruit zetten. www.towalkagain.be -

Over Aurubis – Metals for Progress

Aurubis is wereldwijd een van de grootste aanbieders van non-ferrometalen en een van de grootste koperrecyclers ter wereld. Het bedrijf verwerkt complexe metaalconcentraten, schroot, organische en anorganische metaalhoudende  recyclingmaterialen en industrieel afval tot metalen van de hoogste kwaliteit. 

In België heeft het bedrijf twee vestigingen: in Beerse en in Olen. Aurubis Olen verwerkt als hoog performante metaalrecyclagefabriek in het Aurubis smelternetwerk blister koper en multimetaal recyclagematerialen. Het bedrijf heeft 680 medewerkers en produceert via elektroraffinage koperkathodes, koperdraad (Rod), zuurstofvrije koperdraad (Foxrod)
en staven en profielen (Bars & Profiles).

De vestiging in Beerse exploiteert eveneens een elektroraffinage afdeling en
verwerkt complexe recyclagematerialen, gaande van de meest complexe residuen tot hoogwaardige schroottypes. Daaruit produceert het bedrijf metalen, metaalproducten en mineralen. Bij Aurubis Beerse werken meer dan 480 medewerkers.
Aurubis Groep produceert jaarlijks meer dan 1 miljoen ton koperkathodes en maakt daarvan diverse koperproducten of koperlegeringen zoals continu gegoten walsdraad en vormen, profielen of vlakgewalste producten.

Daarnaast produceert Aurubis nog vele andere metalen zoals edele metalen, selenium, lood, nikkel, tin of zink. Andere producten zoals zwavelzuur of ijzersilicaat vervolledigen de portefeuille. Met zijn producten legt Aurubis de basis voor de technologie van
de toekomst. Metalen zijn essentiële drijfveren voor megatrends zoals hernieuwbare energie, e-mobiliteit, digitalisering en verstedelijking.

Duurzaamheid is een elementair bestanddeel van de strategie van Aurubis. In lijn met mission statement “Aurubis creëert op verantwoorde wijze waarde uit grondstoffen”, integreert het bedrijf duurzaam (economisch) handelen in de bedrijfscultuur. Dit omvat het zorgvuldige gebruik van natuurlijke hulpbronnen, verantwoord sociaal en ecologisch
handelen in de bedrijfsvoering en groei op een verstandige en gezonde manier.
www.aurubis.com/olen

Aurubis structurele partner van To Walk Again vzw

Aurubis structurele partner van To Walk Again vzw

URL
Aurubis structureel partner van To Walk Again vzw

Aurubis structureel partner van To Walk Again vzw

Nederrij 133, Herentals, België

To Walk Again met sponsor Aurubis Olen Beerse

Deel dit artikel