Vijf ritwinnaars in Boretti na-Tourcriterium Herentals

Bart Timperman: "Met Michael Matthews hebben we een vijfde ritwinnaar uit de Tour aan de start in Herentals. Een mooi cijfer als u weet dat er maar 14 verschillende renners een etappe wonnen.

Opvallende nieuwkomers op de lijst zijn ook nog Iljo Keisse en Oliver Naesen. Matthews is niet alleen ritwinnaar, maar ook een meer dan verdienstelijk spurter. Keisse voorstellen hoeft vermoedelijk ook niet. Want Iljo staat bekend als conducteur van het treintje van Marcel Kittel en is zelf ook een goed spurter en zeer goede pistier.

Oliver Naesen reed de Tour uit én werd even wereldberoemd dankzij zijn spectaculaire duik in het publiek tijdens de laatste tijdrit in de Tour."

Down-Under

"Opvallend zijn ook de namen die letterlijk last-minute, net voor de persconferentie binnen liepen. Van Down-Under komen Sean Lake, Neil Van der Ploeg (ritwinnaar in de Ronde van China), Patrick Lane (1° st in the Australian Road Championships). Zelfs uit Nieuw-Zeeland komt er een renner: Liam Aitcheson maakt dat we ons deelnemersveld nu wel heel internationaal mogen noemen.

Graag een pluim voor Erwin Vervecken en Phillipe Mariën die op deze manier opnieuw een uniek en sterk deelnemersveld wisten samen te stellen:

Greg Van Avermaet, Marcel Kittel, André Greipel, Thomas De Gendt, Michael Matthews, Jan Bakelants, Giacomo Nizzolo, Wout Van Aert, Marcel Sieberg, Iljo Keisse, Olivier Naesen, Dimitri Claeys, Thomas Sprengers, Frederik Frison, Rob Peeters, David Boucher, Jens Adams, Toon Aerts, Tim Merlier, Thijs Huygen, Senne Leysen, Steff Cras, Jordi Van Dingenen, Jari Van den Bussche, Pelle Van den Bulck, Saen Lake (AUS), Neil Van der Ploeg (AUS), Patrick Lane (AUS), Laim Aitcheson (N-Z)."

foto: met Michael Matthews staat een 5e winnaar van een rit in de Tour aan de start in Herentals

foto: Photo News/sponsored by H-Estate Herentals