Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Auteur Walter van den Broeck (82) overleden, bekend van "Groenten uit Balen" en "Brief aan Boudewijn"

Walter Van den Broeck
URL

De Kempense auteur Walter van den Broeck is overleden. Dat meldt zijn uitgeverij. Van den Broeck was jarenlang een van de populairste roman- en theaterauteurs in Vlaanderen en ontving twee Staatsprijzen. Hij werd 82.  

De Kempen waren een bijzonder vruchtbare bodem voor de verhalen van Walter van den Broeck.

Hij werd geboren in Olen op 28 maart 1941, waar hij naar eigen zeggen al begon te schrijven toen hij 8 was: "Ik ben niet het soort schrijver dat met de pen in de hand ging zitten en zei 'ik ga beroemd worden'. Nee, ik wilde dat mijn vriendjes plezier hadden, dat was alles."

 

Je zit maanden en soms zelfs jaren opgesloten in een kamertje en intussen evolueert die wereld maar

Walter van den Broeck, auteur

Walter Van den Broeck bleef de Kempen trouw en verhuisde van Olen naar Turnhout, amper 20 kilometer verder. "Ik zit graag de hele dag thuis", zei hij daar zelf over. "Maar tegelijk ben ik ook hulpeloos, en dat komt door die schrijverij. Je zit maanden en soms zelfs jaren opgesloten in een kamertje om te schrijven en intussen evolueert die wereld maar." (VRTNWS)

Olen en Turnhout leggen rouwregisters voor Walter

Olen is in rouw na het overlijden van 'hun' Walter van den Broeck. De schrijver en theatermaker werd in de Kempense gemeente geboren. Hij groeide er op in een arbeiderswijk rond de lokale vervuilende koperfabriek Métallurgie. Dat decor en z'n ervaringen kwamen later ook terug in zijn werk. Het gemeentebestuur zorgt voor een passend eerbetoon aan Walter van den Broeck en legt een rouwregister in de bib.

Ook Turnhout zal een rouwregister leggen.

Walter Van den Broeck

Deel dit artikel