Het 1e Herentals Oktoberfest in het Koetshuis Le Paige is een zonovergoten knaller geworden met zo'n 400 Münchner-fans.

Een tevreden organisator Sven Smouts van Lions Herentals Men : 'De Biergarten liep al snel vol, terwijl de authentieke Bayerische Bierkeller in de oude gerenoveerde paardenstallen van het Koetshuis Le Paige het ultieme intieme facetje gaf : een echte Brauhäuskellerin. 

Je kon er genieten van fris Paulaner bier, Paulaner Weissbier of Erdinger Weissbier van 't vat. Gebrouwen volgens het Bayerischen Reinheitsgebot, en twee van de vijf officieel erkende Oktoberfest-bieren. Ook de hongerigen kwamen aan hun
trekken met Schweinefleisch, Wurst und Brezel. 

We zijn een club die enorm aan het verjongen is met een nieuwe dynamiek, dit zijn de Lions anno 2016.  Alle winsten en opbrengsten uit het event en uit de sponsoring gaat naar sociale doelen in en rond Herentals. Een gedeelte van het personeel waren trouwens leiding van Akabe Scouts uit Nijlen. Akabe is scouting voor personen met een handicap. Een groep die wij graag en ruim steunen.

Er zijn zondag 15 vaten Paulaner Bier in de dorstige kelen verdwenen, het weer was wonderbaarlijk en versterkte het Oktoberfestgevoel nog meer.

En of er gezongen werd : 'In der Heimat ist es schön', 'In Hertals steht ein Hofbräuhaus', 'Eins, zwei, drei saufen', en 'Ich bin verliebt in die Liebe', ...

We plannen een 2e editie : in oktober 2017. Willkommen!', lacht Sven Smouts van Lions.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.