De hulpdiensten hebben maandagmorgen 3 lichamen uit het Albertkanaal in Ham gehaald. Een moeder van in de 30 was met haar twee kinderen, een jongen van 9 en een meisje van 7 jaar, rond 7.20u aan de Vertjenstraat in het kanaal gereden. Verschillende ziekenwagens en MUG-teams kwamen ter plaatse maar voor de 3 inzittenden uit Mol kon geen hulp meer baten. Het gaat om een familiedrama binnen de Turkse gemeenschap.

Verschillende automobilisten op de brug van de Staatsbaan waren getuige van de feiten en verwittigden de hulpdiensten. Duikers van de brandweer van Tessenderlo haalden de drie lichamen en het voertuig, dat in het water over de kop ging, uit het water.  Er werden nog reanimatiepogingen ondernomen, maar de moeder en haar twee kinderen overleden ter plaatse.

De lokale politie verwittigde vervolgens het Hasseltse parket, waarna aan het kanaal in Ham een uitgebreid sporenonderzoek werd uitgevoerd.

Hebt u vragen? Bel naar de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 (24u op 24u bereikbaar) of surf naar www.zelfmoord1813.be. Daar kan u dagelijks chatten van 19u tot 21u30.