Maandagnamiddag is rond 14.50u op de Turnhoutsebaan ter hoogte van het kruispunt Kleinrees en Vekemans een Nederlandse auto op een groep fietssters ingereden. Daarbij zijn al zeker 2 doden gevallen. Het gaat om een groep jong-gepensioneerden uit de wijk Schoonbroek in Retie : twee vrouwen van 65 en 76 jaar. Eén persoon verkeert in levensgevaar, drie anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De fietssters wilden op het kruispunt Turnhoutsebaan en Kleinerees de weg oversteken. Ze werden opgeschept door een auto met Nederlandse nummerplaat. Die wagen kwam uit de richting Turnhout. Op die plaats mag maar 90 km/u gereden worden. Mogelijk merkte de bestuurder de groep te laat op, hij probeerde de groep van 12 fietsers nog te ontwijken maar raakte toch 6 fietsters.

Vier fietsen liggen verspreid over de baan. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

De gemeente vraagt aan de mensen om de omgeving van het ongeval te vermijden. De weg is volledig afgesloten, en het verkeer wordt omgeleid.

De Turhoutsebaan is afgesloten voor het verkeer. Het verkeer moet via Retie  en Lichtaart omrijden.

Update 15.29u :

Het ongeval gebeurde op de Turnhoutsebaan (N19), die momenteel dan ook versperd is in beide richtingen. Het verkeer vanuit Turnhout naar Kasterlee of Geel wordt gevraagd om te rijden via Retie (E34), vanuit Geel naar Turnhout is er een lokale omleiding langs Retie en Lichtaart. (belga)

Het onderzoek loopt nog volop.

Verslagenheid groot

De verslagenheid in de wijk Schoonbroek in Retie is groot. De 12 fietsters waren lid van de Blue Ladies uit Schoonbroek. De groep vrouwen telt een 60-tal leden. Twaalf van hen waren maandag gaan fietsen.

Nvdr.:  NNieuws publiceert geen foto's van het ongeval uit respect voor de slachtoffers en de familieleden.