Het verkeersteam van de politie Regio Turnhout zette donderdagnamiddag langs de Herentalsesteenweg in Lille 11 auto's aan de kant tijdens een verkeerscontrole.

2 bestuurders legden een positieve drugstest af, maar bij slechts 1 van hen kon het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen worden ingetrokken. Bij de andere chauffeur lukte dat niet.

Die moest zijn rijbewijs eerder al inleveren omwille van een levenslang rijverbod dat hem werd opgelegd. Maar desondanks bleef de man toch rijden. De politie heeft nu zijn auto ingehouden.

Eerder op de dag hield politie Regio Turnhout ook al een verkeerscontrole op de Steenweg op Diest in Turnhout. Daar werden toen 48 chauffeurs gecontroleerd. Van 2 daarvan werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken, nadat ze positief testten op het gebruik van cannabis.

Aan de controleactie van donderdag namen ook controleurs van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) deel. Zij controleerden o.m. op de illegale tewerkstelling van chauffeurs van (lichte) vrachtwagens die worden ingezet voor goederenvervoer. (pol)  Foto NNieuws.