Op het kruispunt Capuynenstraat-Verbindingsstraat in Bouwel is vanmorgen rond 05.35u een 41-jarige fietsster uit Grobbendonk zwaargewond bij een botsing met een auto.

De 21-jarige bestuurster uit Herentals pleegde eerst vluchtmisdrijf, maar meldde zich daarna toch bij politie Neteland.  Een gerechtsdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. De fietsster had voorrang op de weg.

Paniekreactie

'De aanrijdster heeft zich enkele uren later bij ons gemeld', weet woordvoerder wnd. korpschef Dirk Van Peer van politie Neteland. 'Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Herentals. In haar verklaringen vertelde ze dat heel erg aangedaan was door de botsing en in eerste instantie niet goed wist wat ze moest doen. Ze zei dat ze een tijdje in haar auto doelloos heeft rondgereden. Dat hebben we zelf nagegaan en die bewering blijkt te kloppen.

Het parket heeft beslist dat de aanrijdster mocht beschikken. Ze heeft zichzelf aangegeven en ze is niet bekend bij het gerecht, wat wil zeggen dat er geen sprake is van voorgaande incidenten waarbij de bestuurster betrokken zou zijn geweest', besluit Van Peer.

Het slachtoffer (41) verkeerde vrijdagavond in het UZA nog altijd in kritieke toestand. (pol)