Sinds begin dit jaar is Transitie Mol en Balen gestart met een autodeelgroep.
zie www.cozycar.be.

Elke auto eigenaar en/of gebruiker kan hier een account maken en voor 10 euro per jaar lid worden. In sommige gemeenten en steden wordt dit lidgeld terug betaald door de gemeentelijke administratie.

Cozycar biedt een berekeningstool aan voor de km-prijs , een verzekeringsmogelijkheid en een online reserverings- en facturatiesysteem.
Er worden standaard uitleen overeenkomsten aangeboden die naar behoefte kunnen worden aangepast. Eens deze formaliteiten zijn vervuld kunnen de auto's gedeeld worden.

De auto bezitter laat zijn auto renderen ook als hij stilstaat en de gebruiker beschikt goedkoop over een wagen . Handig voor mensen die maar sporadisch een auto nodig hebben of die zelf geen auto kunnen aanschaffen .

Maatschappelijk zorgt het ervoor dat er minder auto's zijn in het straatbeeld en dat er ruimte vrij kan komen voor woningen of groen ipv parkeerplaatsen. Bovendien wordt het gebruik van andere vervoersmiddelen hierdoor gestimuleerd en is er ook een sociaal luik aan want mensen van diverse pluimage komen met elkaar in sociale interactie

Wij zijn nog steeds op zoek naar auto eigenaars die hun auto willen delen. Zo kunnen we onze deelgroep laten groeien.

Wil je mee instappen? Stuur een mailtje naar info@transitieMolenBalen.be . Wij helpen je op weg.'