Het lijkt er hoe langer hoe meer op dat er in de Kempen een dievenbende actief is die het gemunt heeft op auto's van het merk Range Rover.

'De afgelopen dagen en weken waren er al diefstallen van auto's van dat merk in Itegem (Heist-op-den-Berg) en Rijkevorsel, maar afgelopen nacht sloegen dieven, vermoedelijk van dezelfde bende, hun slag in Vlimmeren. Rond 03.30 uur in de nacht van dinsdag op woensdag gingen ze er aan de haal met een zwarte Range Rover die er slotvast geparkeerd stond op de oprit van de woning, vlakbij Zilvereind, even buiten het centrum van Vlimmeren.

De politie weet intussen dat de verdachten afgelopen nacht minstens met twee waren en dat de diefstal hooguit enkele seconden of minuten heeft geduurd. De dieven zijn in het bezit van apparatuur waarmee ze de auto makkelijk kunnen ontgrendelen. Niet veel later rijden ze met de auto weg.

De Politie Regio Turnhout wil alle eigenaars van een auto van het merk Range Rover waarschuwen en raadt aan om auto's van dat merk zoveel mogelijk in een slotvaste garage of op een afgesloten oprit te parkeren.

Lukt dat niet en brengt je auto, net zoals in Vlimmeren, de nacht door op een oprit die niet af te sluiten is, dan kan je misschien met één of twee andere auto's van jezelf of je buurman de auto op de oprit insluiten. Zo kan je verhinderen dat dieven er mee aan de haal gaan.

Opvallend is ook dat de autodieven er in slagen om het trackingsysteem van deze auto's onklaar te maken. Zo kan de eigenaar of de politie niet of alleszins veel moeilijker de juiste locatie van de auto achterhalen. Ook de app waarmee je vanop afstand je auto kan afsluiten of waarop je kan zien welke ritten er recent met de auto zijn gemaakt, werkt na de diefstal niet meer.

Merk je iets verdachts op, alarmeer dan meteen de politie via de gratis nummers 101/112 of 014 40 80 40 (optie 1).

Probeer de verdachte(n) zo goed mogelijk te beschrijven wanneer je de politie belt. Dat vergemakkelijkt de opsporingen naar de verdachte(n). Laat tot slot geen waardevolle voorwerpen achter in je auto en bewaar de ene helft van je inschrijvingsbewijs thuis en de andere in je auto.

Wees voorzichtig met vrienden of kennissen te 'taggen' als je reageert op dit bericht, zeker als die ook eigenaar zijn van een Range Rover. Zo weten de autodieven straks ook bij wie ze kunnen langsgaan om hun slag te zijn.' (pol)