U bent hier

Autoloze zondag: FEBIAC opent mobiliteitspark van meer dan 2000m2 in Antwerpen (Groenplaats)

Provincie Antwerpen
14.09.2019 - 22.04u
Door: Mark Jaspers

Morgen tijdens Autoloze Zondag opent de Belgische automobiel-en tweewieler-federatie FEBIAC op de Groenplaats in Antwerpen een mobiliteitspark van 2250 m2 groot. Dat is dubbel zo groot als vorig jaar.

FEBIAC wil hiermee aandacht vestigen op combimobiliteit, het combineren van verschillende vervoersmiddelen om van punt A naar punt B te gaan. Ook gedeelde mobiliteit en toepassingen en diensten die het concept van 'mobiliteit als een service' MAAS integreren, worden in de kijker gezet.

Wat (visueel)

Bezoekers kunnen verschillende moderne vervoersmiddelen uittesten in het mobiliteitspark (monowheels, elektrische steps, hoverboards, scooters, mini-scooters, elektrische motors...) en kennismaken met applicaties en platformen voor auto-en scooterdelen zoals Poppy, Scooty, Modalizy, Drivy, ...

Nieuw: park voor motors

Nieuw dit jaar is een piste waar bezoekers een testrit kunnen maken op een elektrische motor. Wie een rijbewijs B heeft (minstens 2 jaar) mag ook rijden met een scooter of een motor (125CC). Scooters en motors zijn in opmars als mobiliteitsalternatief.

Door het geringe gewicht en de smalle bouw is zo'n 125 cc motor of -scooter wendbaar en kun je er in stadsverkeer gemakkelijk mee uit de voeten. Momenteel zijn er in ons land bijna een half miljoen motoren en scooters ingeschreven. Meer info: Week van de Mobiliteit

Het park opent van 11u tot 17u.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto