Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aveve Farm run & Walk strijkt neer in Hoogstraten

Na een succesvolle eerste editie in Borgloon vindt op zondag 23 oktober de tweede editie van de Aveve Farm Run& Walk plaats in Hoogstraten. Hier kan je op een sportieve manier genieten van het rustige platteland en lokale lekkernijen.   

Op zondag 23 oktober vindt de tweede editie van de Aveve Farm Run & Walk plaats in Meer, Hoogstraten. Met deze landelijke tegenhanger van de gekende Urban Trail, wil Groene Kring, de grootste jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector, de producent en de consument dichter bij elkaar brengen. Dat doet ze door consumenten een blik achter de schermen te geven en ze van lokale producten te laten proeven.

Met twee routes van 9 kilometer en van 13 kilometer kunnen de deelnemers het prachtige en uitgestrekte platteland van Hoogstraten ontdekken. Daarnaast krijgen ze op zes van de acht bedrijven langs de lange route een proevertje dat aangepast is aan de locatie waar ze passeren. Denk daarbij aan ambachtelijke geitenkaas, een hartige peer, een heerlijk stukje vlees, Belgische kerstomaten en verse aardbeien. Wie voor het parcours van 9 kilometer kiest, ontdekt onderweg vier boerderijen en krijgt drie proevertjes voorgeschoteld.

Op het einde van het parcours staat er een prachtige boerenmarkt te wachten op de deelnemers, met onder andere kramen van de bekende ‘De Markt Hoogstraten’ waar je verse en (h)eerlijke producten kan kopen van de lokale boer. Ook de proevertjes van onderweg kan je hier vinden.

Eerder dit jaar, op 24 april, vond de eerste editie van de Aveve Farm Run & Walk plaats in het pittoreske Borgloon. Hier mocht Groene Kring 3000 deelnemers ontvangen. “We zijn blij dat we ook op deze tweede Aveve Farm Run & Walk het platteland en ons landschap, waar we elke dag hard in werken, weer kunnen tonen én laten proeven”, zegt Maarten Moermans, ondervoorzitter van Groene Kring. 

Inschrijven kan nog online via www.farmrunandwalk.be tot zaterdag 22 oktober 23u50. Ter plaatse inschrijven is mogelijk, het tarief bedraagt dan 25 euro in plaats van 22 euro.

 

GROENE KRING?

Groene Kring is de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Groene Kringleden kunnen er terecht voor ontmoeting, opleiding en belangen-verdediging. Groene Kring maakt deel uit van groep Boerenbond. Neem een kijkje op de website www.groenekring.be

Deel dit artikel