Dat de uitkijkgaanderij van de watertoren een prachtig uitzicht biedt, ondervinden jaarlijks vele bezoekers. Tweemaal per jaar kan je ook ’s avonds genieten van dit panorama.

Bij avond kan je vaststellen hoe de zon langzaam ondergaat en de kunstverlichting het landschap een totaal ander uitzicht geeft. In het feeërieke beeld van duizenden lichtjes ontdek je heel wat: grote verkeerswegen, stads- en dorpskernen en industriegebieden.

Bij goede weersomstandigheden zie je de verlichting van de landingsbaan van Zaventem. Met een beetje geluk en een verrekijker kan je ook de bollen van het Atomium waarnemen. Hoe dan ook, zelfs al zouden details niet te ontwaren zijn, de nachtelijke uitkijk loont beslist de moeite.
 
Voor de prijs hoef je een bezoekje alvast niet te laten: volwassenen betalen € 2, kinderen (-12 j) en personen in groep (minstens 15 personen) € 1. De allerkleinsten (-6 j) mogen gratis binnen.
 
Kom dus zeker een kijkje nemen op 15 augustus tussen 20 en 24 uur in de Heistse water- en uitkijktoren. Je bereikt de toren in het Bergbos via de Herentalsesteenweg of de Kerkhofstraat.
 
Info
Toerisme Heist-op-den-Berg, Postweg 6, 2220 Heist-op-den-Berg,
tel. 015 25 15 82, mail toerisme.heist@skynet.be