U bent hier

Avontuurlijke buitenspeeldag in De Lilse Bergen

Lille
13.04.2022 - 08.00u
Door: Herman Gezelle

Op woensdag 20 april zijn alle Lilse kinderen en jongeren gratis welkom op de Buitenspeeldag in De Lilse Bergen.   Schepen van jeugd Chiel Danckers : “Door deel te nemen aan de Buitenspeeldag willen we kinderen en jongeren stimuleren om meer buiten te spelen.

In je eigen buurt buiten kunnen spelen blijft van onschatbare waarde. Daarom ontwikkelden we vorig jaar ons speelweefselplan. We maakten een overzicht van alle speelruimten in onze gemeente en keken waar er extra speelruimte mogelijk is of waar een vernieuwing van een huidig speelpleintje nodig is.

Zo kwamen er recent al twee nieuwe speelzones aan Hof d’Intere en Park Goetschalckx en vernieuwden we ons speelpleintje aan Haestakkers. Dit jaar staat de vernieuwing van zes speelpleintjes nog op de planning. Natuurlijke spelbeleving staat hier telkens centraal.”

Kinderen kunnen tijdens de Buitenspeeldag op avontuur gaan langs het touwenparcours of de hindernissenbaan. Springplezier is gegarandeerd op de verschillende springkastelen en trampolines. Er zijn ook allerlei fietsjes, gocarts of zelfs waterfietsen waar kinderen gebruik van kunnen maken.

De buitenspeeldag in Lille vindt plaats in De Lilse Bergen (Strandweg 6) tussen 13.30 uur en 16.30 uur. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto