U bent hier

AWV vernieuwt fietspad Rodendijk/Zandstraat (N14) in Zoersel

Kempen regio | Neteland
31.07.2017 - 14.22u
Door: Mark Jaspers

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het fietspad van de Rodendijk/Zandstraat (N14) in Zoersel.

Tussen het op- en afrittencomplex Zoersel van de E34 en de zijstraat De Beemdekens krijgt het fietspad langs de kant richting Oostmalle een nieuwe bovenlaag. Er wordt gewerkt in verschillende kortere zones waardoor de hinder voor het verkeer beperkt zal zijn.

Nieuwe slemlaag

Het fietspad langs de N14 richting Oostmalle is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal de bestaande rode slemlaag van het fietspad afrezen en vervolgens een nieuwe slemlaag aanbrengen. Dat zal het comfort voor fietsers verbeteren en de levensduur van het fietspad verlengen.

Beperkte hinder

De hinder voor het gemotoriseerd verkeer op de N14 zal tijdens de werken beperkt zijn. De werken aan het fietspad gebeuren in verschillende kortere werkzones die steeds opschuiven. Enkel ter hoogte van de werfzone waar gewerkt wordt, moet het verkeer beurtelings over één rijstrook passeren. De N14 blijft dus steeds open in beide richtingen. Fietsers kunnen tijdens de werken gebruik maken van het fietspad aan de overzijde van de weg.

Weersgevoelig

Asfalterings- en slemwerken zijn steeds weersafhankelijk. Bij regenweer kan de planning nog gewijzigd worden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto