Omwille van de werkzaamheden van haar echtgenoot verhuist N-VA-gemeenteraadslid Axana Ceulemans binnenkort naar het buitenland. Dat betekent dat ze ontslag moet nemen uit de gemeenteraad van Herentals. Axana wordt in de raad opgevolgd door de 37-jarige Jasmine Tegenbos uit de Lichtaartseweg.

Axana Ceulemans: "Met pijn in het hart moet ik de gemeenteraad verlaten. Ik verhuis naar het buitenland, Oman  Duqm , dus kan het niet anders. Ik deed het nochtans zeer graag. Het is daar dat je kan opkomen voor de belangen van alle inwoners. Burgers stellen je vragen en komen met hun kleine of grote probleempjes. Als gemeenteraadslid hen een stem geven, gaf veel voldoening. Ik laat ook een super leuke ploeg achter.

N-VA Herentals was de voorbije jaren een belangrijk deel van mijn leven, ook voor mijn echtgenoot Wim trouwens."

Arnout De Cuyper voorzitter N-VA Herentals : 'De stap van Axana in de politiek kwam in 2011 voor velen als een verrassing. Als bekende Herentalsenaar trok ze de N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. En met groot succes! Wij hebben veel te danken aan Axana. Met enorm enthousiasme heeft ze onze nieuwe ploeg op sleeptouw genomen met een schitterend resultaat tot gevolg. Spijtig dat ze nu minstens tijdelijk moet afhaken om professionele reden. Wij wensen Axana en Wim het allerbeste."

Jasmine Tegenbos

Met de 37-jarige Jasmine Tegenbos is de opvolging alvast gegarandeerd. Jasmine is mama van drie kindjes. Haar echtgenoot Bart Mannaert vertegenwoordigt de N-VA al enkele jaren binnen de Herentalse OCMW-raad. Jasmine is master Romaanse taal- en letterkunde en geeft Frans in het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol.  Veel succes Jasmine!, besluit De Cuyper.

Axana en K3 blijven samen

Onlangs was Axana nog vaak te zien in het populaire 'K3 Zoekt K3' en ook voor de nieuwe show, die momenteel door Vlaanderen en Nederland reist, nam ze de choreografie op zich. Dat wordt in de toekomst een pak moeilijker.

'Mijn man Wim kreeg een aanbieding om te gaan werken in de haven van woestijnstad Duqm. Maar ik vind dat niet erg. Iedereen die me kent, weet dat ik een avonturier ben. Mijn ­leven is sowieso al één grote soap, want ik hou van uitdagingen. Onze kinderen intussen 21 en 24, oud genoeg dus dat wij kunnen verhuizen. Nu ga ik eindelijk tijd hebben om mijn levensverhaal neer te schrijven in een boek. Iets wat ik al lang wil doen.'

Ondanks de verhuizing, blijft Axana wel aan de slag bij K3. 'Dat betekent dus vaaak pendelen naar België.'