In het AZ Herentals is vannacht rond 00.55u brand uitgebroken in een patiëntenkamer op de 4e verdieping.  Een patiënt zou met een brandende sigaret in slaap gevallen zijn in z'n kamer.

Meteen zijn de hulpdiensten gealarmeerd en werd de gang van de 4e verdieping - zo'n 8 patiënten - geëvacueerd. Ook het Medisch Interventieplan (MIP) werd geactiveerd.  10-tallen Rode Kruis-medewerkers stonden standby aan het nabijgelegen tankstation (Total).

Net nadat de brand werd ontdekt, zijn op de getroffen afdeling de branddeuren gesloten.  De patiënt die de brand veroorzaakte, raakte niet gewond. Het deken van het ziekenhuisbed geraakte wel in brand en veroorzaakte heel wat geurhinder.  

Annelies Vrints, communicatie AZ : 'Alle noodprocedures zijn meteen correct opgestart. Onze eigen AZ-medewerkers hebben de brand geblust en 8 patiënten geëvacueerd. Brandweer Kempen was snel ter plaatse voor verdere bijstand. Omstreeks 02.00 uur was de situatie onder controle.

De geëvacueerde patiënten zijn niet gewond geraakt en stellen het, gezien de omstandigheden, goed.'  Foto's Peter Vanderveken/NNieuws.