Een historische avond voor het personeel van het OCMW en het AZ Herentals.  Vrijdagavond hielden beide organisaties in 't Hof hun allerlaatste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie. 

Sinds de verzelfstandiging in 2010 groeien het OCMW en het ziekenhuis volledig uit elkaar. Het OCMW en het stadsbestuur groeien dan weer naar elkaar toe. Deels omdat de overheid dit hen verplicht. Maar ook omdat ook dit een logische stap is in een modern lokaal beleid.

Fons Michiels (CD&V), OCMW-voorzitter en voorzitter van de Raad van Bestuur van AZ Herentals vzw mocht voor zo'n 320 medewerkers ook het einde aankondigen van de werking van de personeelskring die 40 jaar bestaat.  Er klonk luid applaus in de zaal als dankbetuiging voor de jarenlange inzet van de 10-tallen medewerkers.

Fons Michiels : 'Voor het ziekenhuispersoneel was 2014 allerminst een gemakkelijk jaar. Er moest met minder mensen meer werk verzet worden. Er vielen een aantal voordelen weg.

Toch waren er ook lichtpunten. Zo zijn er in 2014 weer mooie bouwprojecten afgerond, zoals de afdeling radiologie, het chirurgisch dagcentrum en de raadpleging gynaecologie.

Door de vernieuwde infrastructuur en de uitbreiding van het artsenkorps is de activiteitsgraad in 2014 toegenomen, zelfs meer dan in het relanceplan was voorzien. Dat maakt ons hoopvol voor de komende jaren.  Dit jaar gaan we de groei van ons ziekenhuis trachten vast te houden en broodnodige financiële ademruimte creëren.

Tegen het einde van het jaar zal ons ziekenhuis volledig vernieuwd zijn: na de raadpleging inwendige ziekten – dat zal klaar zijn in maart – zal tegen dan ook de gelijkvloerse verdieping in een nieuw kleedje gestoken zijn,' aldus Fons Michiels.

Woonzorgcentrum St.-Anna 40 assistentiewoningen in gebruik midden 2015

Het nieuwe woonzorgcentrum met 40 assistentiewoningen zal midden dit jaar officieel in gebruik worden genomen. De bouwwerken vorderen volledig op schema en de directie en de zorgteams zijn meer dan een jaar de overstap naar de nieuwbouw aan het voorbereiden. Het wordt immers niet gewoon een verhuis naar nieuwe kamers en kantoren, maar een hele nieuwe manier van werken.

Ook de verbouwing van het oude moederhuis Sancta Maria tot een nieuw dienstencentrum gaat dit jaar effectief van start. De ontmanteling van het gebouw is in 2014 gebeurd, de verbouwing gebeurt in 2015, de opening van het nieuwe dienstencentrum is voorzien in 2016.

Op de foto v.l.n.r.   Rudy Van Ballaer algemeen directeur AZ Herentals,  OCMW-voorzitter Fons Michiels en OCMW-secretaris Dirk Soentjens op hun allerlaatste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie.