U bent hier

AZ Herentals en Veresto (Groep van Eyck) werken samen aan kwaliteitsvolle ziekenhuiscatering

Herentals
12.05.2015 - 13.35u
Door: Herman Gezelle

Het AZ Herentals heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de firma Veresto voor de uitbating van de ziekenhuiskeuken, de cafetaria, de shop en de automaten. Het ziekenhuis kiest hiermee voor een kwaliteitsvolle service voor patiënten en bezoekers.

Paradepaardje van de samenwerking wordt, naast de nieuwe bezoekerscafetaria, de introductie van broodbuffetwagens in het najaar van 2015.

Het AZ Herentals zal voor zijn catering de komende 10 jaar samenwerken met Veresto. Veresto is gevestigd in Olen en maakt deel uit van de Groep van Eyck. Het contract omvat zowel de maaltijden voor patiënten, de cafetaria, de shop en de automaten.

Nieuwe cafetaria en shop
"Na de vernieuwing van de patiëntenafdelingen is het nu de beurt aan de gelijkvloerse verdieping met de bouw van een nieuwe cafetaria en shop. Met de overeenkomst met Veresto kiezen we voor kwaliteitsvolle dienstverlening, lekker, gezond en hedendaags eten en dat tegen een aanvaardbare prijs", aldus Rudy Van Ballaer, algemeen directeur van het AZ Herentals. (foto)


Vooral op het gebied van de patiëntenmaaltijden zal er veel veranderen. "Hier zal een systeem van ontkoppeld koken worden ingevoerd", licht Gunther Simons, bedrijfsleider van Veresto, toe. "De keukenbereidingen worden deels vooruitgeschoven naar onze moederkeuken in Olen. Deze worden vervolgens in het ziekenhuis afgewerkt en aangevuld met bereidingen ter plaatse om zodoende elke maaltijdcomponent de verdiende aandacht te geven.

Als beleveniscateraar wordt er niet alleen aandacht besteed aan lekker en gezond eten met voldoende keuzemogelijkheden, maar zeker ook aan de vriendelijke verdeling op de kamer."
In dat opzicht wordt er ook uitgekeken naar de introductie van broodbuffetwagens voor het ontbijt en het avondeten. Rudy Van Ballaer: "In plaats van een dienblad met een aantal boterhammen en wat beleg, zullen we in de toekomst met een buffetwagen tot in de kamers komen. Patiënten kunnen op dat moment zelf kiezen hoeveel en wat ze willen eten, rekening houdend met hun dieet.

Een vernieuwend concept om via beleving patiënten een thuisgevoel te bezorgen, waardoor ze beter eten en sneller herstellen. Mooi meegenomen is dat het bovendien de afvalberg voor het ziekenhuis gevoelig zal verminderen, zoals blijkt uit buitenlandse voorbeelden."

AZ Herentals

Het AZ Herentals is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 700 personeelsleden en 100 geneesheer-specialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.

Veresto specialiseert zich in zorgcatering en is sinds 2007 actief binnen Groep van Eyck. Vandaag telt het bedrijf 40 medewerkers die dagelijks een kleine 2000 maaltijden verzorgen voor woonzorgcentra, ziekenhuizen en thuis taxi maaltijden.  Foto's NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto