Herentals heeft een vernieuwd toegangssysteem in gebruik genomen. De automatische poortjes zijn naar de inkomhal verhuisd.

Daardoor wordt de inkomhal opnieuw voor iedereen toegankelijk, terwijl de toegangscontrole – en de bijbehorende veiligheid – behouden blijft.
Inkomhal zoals voor corona.

De toegangszone voor het AZ Herentals ziet er sinds vandaag weer uit zoals voor de coronacrisis.

Iedereen kan opnieuw de centrale draaideur nemen om het ziekenhuis binnen te gaan, daar informatie te vragen of iets te gaan eten of drinken in de cafetaria.

De inkomhal werd volledig verbouwd, met een nieuwe onthaal- en inschrijvingsbalie.

Het gebruik van grote foto's van plaatsen in Herentals (zoals het Begijnhof), een digitaal infoscherm en een groter ruimtegevoel springen daarbij in het oog.

Bij het binnengaan valt meteen op dat patiënten en bezoekers naar het centrale gedeelte uitgenodigd worden, waar ze zich kunnen inschrijven en de toegangscontrole kunnen doorlopen.

Het systeem van de automatische toegangspoortjes werd in juni vorig jaar ontwikkeld door Partheas, DNCS uit Gierle en AZ Herentals. Intussen maken al meerdere ziekenhuizen gebruik van dit systeem.

In het nieuwe toegangstraject kunnen patiënten zich op de gelijkvloerse verdieping inschrijven, waarna ze onder meer een toegangscode (QR-code)  ontvangen om de automatische poortjes te openen.

Bezoekers en patiënten voor een operatie krijgen deze code vooraf en kunnen rechtstreeks naar de toegangspoortjes gaan. (Foto az)