U bent hier

AZ Herentals : nieuwe vleugel ('K-blok') telt 7 niveaus

Herentals
08.09.2017 - 13.59u
Door: Herman Gezelle

Begin 2019 neemt het AZ Herentals een nieuwe vleugel in gebruik. Het AZ Herentals heeft een bouwSimulatiebeeld blok Kvergunning verkregen voor een nieuwe vleugel die vooraan het ziekenhuis komt te staan, gedeeltelijk ter vervanging van de oude roodstenen vleugel.

De afbraak hiervan is inmiddels afgerond, zodat de nieuwbouw binnenkort kan starten. Begin 2019 is de verhuis naar het nieuwe onderkomen voorzien. Enkele foto's vindt u via deze link.

De nieuwe vleugel ('K-blok') telt 7 niveaus van telkens 1000 m² en zal ruimte bieden aan een nieuw inwendig en oncologisch dagziekenhuis, een nieuwe verpleegafdeling, tal van administratieve diensten en vergaderzalen. Ook biedt hij de mogelijkheid om bestaande diensten uit te breiden, zoals het chirurgisch dagcentrum en het operatiekwartier.

Masterplan
Met deze nieuwbouw rondt het AZ Herentals het masterplan af dat sinds 2008 in uitvoering is. Doel van dit plan was om de volledige infrastructuur te moderniseren en de beschikbare ruimte te optimaliseren en uit te breiden.

Tegelijkertijd werden de afdelingen logischer ingedeeld en werden activiteiten meer per verdieping geclusterd. Zo werd de vierde verdieping een internistische verdieping, de vijfde een chirurgische.

Het meest opvallende aan de ziekenhuisinfrastructuur van AZ Herentals is het kleurgebruik met de talrijke vrolijke kleuren die overal terugkomen. Het ziekenhuis krijgt zo een frisse en dynamische uitstraling. De patiëntenkamers daarentegen stralen rust en een huiselijke sfeer uit en lijken eerder op hotelkamers qua inrichting. Dit benadrukt de helende omgeving.

Met het masterplan heeft het ziekenhuis op 10 jaar tijd een gigantische inhaalbeweging gemaakt.

Consultatiegebouw
De afgelopen 10 jaar is het aantal artsen dat werkzaam is in het ziekenhuis enorm toegenomen, met een stijgende vraag naar consultatieruimtes tot gevolg. Daarom is er in 2011 beslist om op de toenmalige doktersparking achter het ziekenhuis een nieuwbouw van vijf verdiepingen te bouwen. Dit gebouw was niet voorzien in het masterplan van het ziekenhuis.

De onderste twee verdiepingen dienen als parking voor de artsen en directie. Niveau drie en vier bestaan uit consultatieruimtes voor onder meer orthopedie en de heelkundige disciplines. Op de bovenste verdieping kregen nierdialyse en de nieuwe afdeling ambulante revalidatie hun plaats.

De afdeling nierdialyse wordt uitgebaat door HH ZH Lier en zat voordien in een pand in de Nederrij (niet ver van het ziekenhuis) dat dringend aan vernieuwing toe was. Met de bouw van het consultatiegebouw deed de kans zich voor om die dienst te integreren binnen de muren van het ziekenhuis. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist

Nieuwtjes schepencollege Heist
Heist op den Berg 20.10.2017 - 06.55u

Herentalse Bierfeesten bestaan 20 jaar

Herentalse Bierfeesten bestaan 20 jaar
Internationaal | Vlaanderen 20.10.2017 - 03.23u

Defensie met militaire oefeningen in Neteland

Defensie met militaire oefeningen in Neteland
Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen 19.10.2017 - 18.59u

Wout van Aert wint Kermiscross Ardooie : ''k Ben blij'

 Wout van Aert wint Kermiscross Ardooie : ''k Ben blij'
Herentals | Vlaanderen 19.10.2017 - 18.59u

Wereldstotterdag 22 oktober

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2017 - 18.46u

'Elke Vlaamse gemeente wordt een smart city'

'Elke Vlaamse gemeente wordt een smart city'
Vlaanderen 19.10.2017 - 15.34u

Nico Janssens nieuwe coach VC Poederlee

Nico Janssens nieuwe coach VC Poederlee
Lille 19.10.2017 - 13.22u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto