U bent hier

AZ Herentals ontvangt €8.000 om burn-outs te voorkomen.

Herentals | Vlaanderen
04.01.2019 - 19.18u
Door: Herman Gezelle

Het AZ Herentals krijgt van minister Kris Peeters €8.000 om burn-outs te voorkomen. "Wij gaan het geld onder meer gebruiken om ons leidinggevend personeel op te leiden zodat ze symptomen van burn-outs kunnen herkennen", zegt Carin Costermans, preventieadviseur van het AZ Sint-Elisabeth.

"We gaan ons ook meer concentreren op de zaken die ons personeel energie geven, en proberen minder de nadruk te leggen op de zaken die energie vreten."

"Bij de start van elke shift willen we ons personeel bijvoorbeeld vragen hoe het met hen gaat", zegt Costermans. "Als een verpleegster bijvoorbeeld de vorige nacht vijf keer is moeten opstaan omdat haar kind ziek is, kan een andere verpleegster haar collega die dag iets meer helpen met sommige taken.

Dan leggen we de nadruk op de collegialiteit, en minder op de hoge werkdruk die er in ons ziekenhuis heerst. We willen trouwens ook aandacht besteden aan burn-outs bij dokters." (pp-av)

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto