Het AZ St.-Elisabeth Herentals beschikt voortaan over 2 suites op materniteit. De ruimte hiervoor is vrijgekomen door een herschikking van de afdeling, waarbij neonatologie een nieuwe, meer centrale, plaats kreeg.

 
De eerste fase in de renovatie van materniteit is daarmee afgerond. Tegen het voorjaar van 2013 moet de afdeling volledig vernieuwd zijn.

De eerste fase in de renovatie van de afdeling materniteit van het AZ St.-Elisabeth Herentals is intussen afgerond. Daarbij kreeg de dienst neonatologie (de ‘couveuse’) een nieuwe, meer centrale, plaats op de afdeling. De nieuwe indeling is baby- en oudervriendelijk, waarbij ouders apart kunnen zitten met hun baby. De centrale ruimte is praktisch en overzichtelijk en tegelijkertijd rustgevend.

Door de herschikking op materniteit zijn er voortaan ook twee suitekamers beschikbaar. Deze kamers beschikken niet alleen over alle comfort, ook stralen ze een huiselijke sfeer uit waar zowel de moeder, haar partner als bezoekers aangenaam kunnen vertoeven. De kamers zijn voorzien van een kitchenette (met een microgolfoven, koffiezet en koelkast), een safe, een uitklapbaar bed voor de partner (dat naast het bed van de moeder geschoven kan worden), een zitruimte met vier plaatsen, apart sanitair en een babyverzorgingsruimte.

In april 2012 is de vernieuwing van de afdeling materniteit gestart. Omdat deze kamers een specifieke inrichting hebben, was het niet mogelijk de afdeling in zijn geheel een tijdelijke locatie te geven tijdens de werken. Daarom wordt de renovatie gefaseerd uitgevoerd, terwijl de afdeling in gebruik blijft. Na elke fase komen vernieuwde kamers ter beschikking van de patiënten. De volledige renovatie moet in het voorjaar van 2013 achter de rug zijn.

Het ziekenhuis van Herentals is al enkele jaren aan een renovatieprogramma bezig. Intussen zijn de bovenste verdiepingen vernieuwd, de onderste verdiepingen staan de komende jaren op het programma.
 
AZ St.-Elisabeth Herentals vzw is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 90 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.