U bent hier

AZ Herentals verwelkomt Rudy Van Ballaer als nieuwe directeur

Herentals
01.07.2013 - 14.22u
Door: Herman Gezelle

Met de komst van Rudy Van Ballaer (38) heeft het AZ Herentals een nieuwe algemene directeur. Vanaf midden juli neemt Rudy Van Ballaer de fakkel over van dr. Bruno Van Eesbeeck, die tijdelijk de functie waarnam. Rudy Van Ballaer is sinds twee weken in het ziekenhuis aanwezig om kennis te maken met de mensen en de verschillende departementen.  Hij is 38 jaar oud, woont in Veerle-Laakdal en is Master Ziekenhuiswetenschappen en Informatica.

Vanaf midden juli komt Rudy Van Ballaer aan het hoofd te staan van het AZ Herentals. Hij lost dan dr. Bruno Van Eesbeeck af, die sinds 2012 de functie van algemeen directeur heeft waargenomen. Rudy Van Ballaer was voordien gedurende vier jaar werkzaam in het AZ Nikolaas als directeur beleidsinformatie en IT en daarvoor acht jaar in het AZ Salvator – St. Ursula (nu Jessa Ziekenhuis).

Om zich in te werken in de dossiers en kennis te maken met de medewerkers en de afdelingen, is Rudy sinds twee weken aanwezig in het ziekenhuis. “Ik krijg de kans om gedurende enkele weken mee te draaien op verschillende afdelingen van het ziekenhuis, wat een heel leerrijke ervaring is. De medewerkers zijn zeer enthousiast om te vertellen waar ze mee bezig zijn en wat hun bezorgdheden zijn. Ik voel veel positieve energie bij de mensen. Graag wil ik hen bedanken voor het warme onthaal, evenals Bruno Van Eesbeeck voor zijn deskundige ondersteuning tijdens de overgangsperiode.”

Drukke tijden in AZ Herentals

Er wachten Van Ballaer meteen drukke tijden. Zo worden in 2013 nog een nieuw consulatiegebouw en bijkomende operatiezalen geopend. “AZ Herentals is een ziekenhuis dat groeit en wil blijven groeien, maar daarbij moeten we rekening houden met de economische realiteit. Het wordt een evenwichtsoefening om de financiële situatie onder controle te houden en tegelijkertijd een kwaliteitsvolle zorgverlening te blijven voorzien. Elke patiënt verdient immers een respectvolle en vriendelijke behandeling. Uitdagingen genoeg, dus.”

Het AZ Herentals is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 90 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.

 

imageMeer nieuws

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging
Hulshout | Kempen regio 16.10.2019 - 17.33u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.10.2019 - 17.25u

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Nieuwtjes schepencollege Westerlo
Westerlo 16.10.2019 - 09.20u

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld
Heist op den Berg | Neteland 15.10.2019 - 19.31u

Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"

 Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.10.2019 - 17.30u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto