Wilt u weten of uw partner weer op de kamer is na een operatie in het chirurgisch dagcentrum van het AZ Herentals?

Daarvoor hoeft u voortaan niet meer te bellen naar de balie, maar dat kunt u via de app AZH Gids zelf op eender welke locatie volgen.

Zo weet u steeds in welke fase van het operatietraject uw partner zich bevindt en wanneer u naar het ziekenhuis kunt komen.

Een patiënt die een ingreep ondergaat in het chirurgisch dagcentrum van AZ Herentals draagt een polsbandje met een chip om hem doorheen het operatietraject te kunnen volgen.

Rudy Van Ballaer, algemeen directeur: 'Het gebruik van dit opvolgsysteem beperkte zich tot nu toe tot de ziekenhuismuren, omdat we hiermee patiënten automatisch en anoniem kunnen oproepen naar de juiste locatie in het traject.

Met de app AZH Gids breiden we nu een extern luik aan het systeem.

Begeleiders die een patiënt moeten ophalen na een operatie kunnen op eender welke locatie via de app volgen wanneer iemand op de kamer is en ze zich dus naar het ziekenhuis kunnen begeven.

Deze laatste stap is meteen het sluitstuk van een nieuwe werking binnen het uitgebreide chirurgisch dagcentrum, dat sinds januari in gebruik is.'

Door de coronamaatregelen heeft de app alvast onmiddellijk een meerwaarde. Momenteel worden begeleiders van patiënten immers enkel onder strikte voorwaarden toegelaten in het ziekenhuis, om te vermijden dat de sociale afstand in de wachtzalen niet gerespecteerd kan worden.

Rudy Van Ballaer: 'Deze app is een hulpmiddel voor begeleiders om te weten wanneer ze de patiënt kunnen vervoegen op de kamer of kunnen ophalen. Op korte termijn willen we deze app tevens voor de raadplegingen beschikbaar krijgen, zodat ook een eventuele begeleider van die patiënten weet wanneer een onderzoek of consultatie afgelopen is.'

De app AZH Gids is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Via de geboortedatum van de patiënt en een QR-code die bij de opname bezorgd wordt, kan men het traject van de patiënt volgen.

Telkens wanneer de patiënt naar een andere fase / locatie overgaat, ontvangt de volger een melding.