Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AZ Herentals zet z'n deuren open op zondag 4 juni

AZ Herentals

Een ziekenhuis is en blijft een interessante omgeving. Als patiënt, bezoeker of toekomstige collega zijn er ongetwijfeld plaatsen die je fascineren of waar je in de plaats van een arts of verpleegkundige zou willen staan.

Of waarvan je de techniek of infrastructuur van dichtbij wil bekijken. Ontdek de wereld van een ziekenhuis op zondag 4 juni en breng tussen 10 en 17 uur een bezoekje aan het AZ Herentals.

De zorgsector blijft evolueren en dus ook het AZ Herentals. Sinds de vorige opendeurdag in 2016 (de opendeurdag in maart 2020 werd om de gekende reden afgelast) is het ziekenhuis verder geëvolueerd en vernieuwd.

Het AZ Herentals zet dus met plezier zijn deuren open op zondag 4 juni om het grote publiek te laten kennismaken met de wereld van een ziekenhuis. Het is de ideale gelegenheid om te ontdekken wat er achter de schermen gebeurt!

Algemeen directeur Rudy Van Ballaer: ‘Er is echt voor ieder wat wils. Artsen en verpleegkundigen tonen hoe ze dagelijks de beste zorgen verlenen aan onze patiënten. Maar ook de technische en ondersteunende diensten willen graag laten zien wat hun rol in het ziekenhuis is.

We hebben verder ook een lezingenfestival waar artsen telkens op 30 minuten tijd een interessant thema toelichten.’

Voor alle leeftijden en interessegebieden is er iets te vinden. Verpleegkundig en paramedisch directeur Katrijn Bosschaerts: ‘Voor kinderen is er een heel traject volgens het verhaal van Roodkapje uitgewerkt. We willen graag dat kinderen zonder angst naar een ziekenhuis komen en daar is zo’n opendeurdag een goede manier voor.

Ook voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net bevallen zijn hebben onze vroedvrouwen en gynaecologen een mooi programma uitgewerkt. Verder kan iedereen ook een kijkje gaan nemen in een levensgrote darm om het belang van de screening van darmkanker onder de aandacht te brengen.

Maar vergeet ook zeker niet een kijkje in de ambulance of MUG te nemen of een bezoekje te brengen aan de raadplegingen!’

‘Wie in chirurgie geïnteresseerd is, moet zeker het operatiekwartier bezoeken’, aldus hoofdarts dr. Filiep Bataillie. ‘Je mag zelf je vaardigheden als chirurg testen, maar ziet ook wat er allemaal bij een operatie komt kijken. Alle verschillende soorten van revalidatie, waaronder ook het To Walk Again Postrevalidatiecentrum komen dan weer op de bovenste verdiepingen van het ziekenhuis aan bod.’

Het AZ Herentals hoopt met deze opendeurdag ook mensen een positief gevoel voor de zorg te bezorgen.

HR-directeur Wim Gys: ‘Het is geen geheim dat de zorgsector voortdurend op zoek is naar medewerkers, op alle diensten. We organiseren daarom ook een Talentenroute, waarbij mensen kunnen ervaren of een opleiding of job in de zorgsector iets voor hen is.’

Praktisch

Je kan je bezoek starten tussen 10 en 16.30 uur, de deuren sluiten om 17 uur. Via een knooppuntensysteem kan iedereen een persoonlijke route samenstellen, volgens eigen interesse en beschikbare tijd.

Parkeren kan op de bezoekersparking. Men kan ook de parking van het Netepark (Vorselaarsebaan 56) gebruiken, er rijdt een shuttledienst van en naar het ziekenhuis. Voor fietsers is er een ruime parking voorzien.

Het volledige programma vind je op opendeurdag.azherentals.be.

AZ Herentals

AZ Herentals

AZ Herentals

Deel dit artikel