Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AZ Turnhout bedankt al haar 90 vrijwilligers : Week van de Vrijwilliger

AZ Turnhout

'Nog tot  5 maart zetten we ons AZ Turnhout-team van vrijwilligers extra in de bloemetjes. Wist je dat er in AZ Turnhout op dit moment maar liefst 90 vrijwilligers werken? Hun taken zijn heel uiteenlopend. Zo werkt Mia al enkele jaren aan het onthaal waar ze bezoekers en patiënten welkom heet, helpt met de inschrijving aan de kiosk, mondmaskers uitdeelt of hen simpelweg de weg wijst.

“Ik deed eerst vrijwilligerswerk op een verpleegafdeling, maar dat was iets te rustig voor mij. Ik hou wel van wat drukte en dat heb ik zeker genoeg aan het onthaal, “ zegt Mia.

Eveline doet sinds kort vrijwilligerswerk op de dienst spoedgevallen. Dat is een nieuwe functie sinds 2022. “Ik ben het aanspreekpunt en probeer op de eerste plaats mensen op hun gemak te stellen en hen uit te leggen hoe een opname op spoed werkt.

Vooral het triage systeem is niet voor iedereen gekend. Maar ik kan de verpleegkundigen ook helpen door de patiënten al wat water of eten (als het mag) aan te bieden of een extra dekentje. Kleine dingen, maar voor patiënten maken ze vaak een wereld van verschil", vervolgt Eveline uit.  Ondertussen werken er in deze nieuwe functie 6 vrijwilligers, wat enorm gewaardeerd wordt door de medewerkers van dienst spoedgevallen.

Maar ook op sommige verpleegafdelingen zoals SP neuro, geriatrie, oncologie werken vrijwilligers. We hebben zelfs vrijwilligers die knuffels maken voor de kindjes die op acute opvang komen. Ook op de palliatieve eenheid is vrijwilligerswerk niet meer weg te denken. Voor deze dienst zijn we nog volop op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Daniëlle Das is coördinator van de vrijwilligerswerking in AZ Turnhout: “Ik  wil namens heel het ziekenhuis onze vrijwilligers van harte bedanken. Zij kunnen taken op zich nemen waar de medewerkers soms te weinig tijd voor hebben, maar die voor patiënten soms net dat tikkeltje meer ‘Gast-in-ons-Huis’ betekenen. Het ziekenhuis bedankt hen met een kleine attentie dat naar de vrijwilligers thuis wordt gestuurd. Met dank aan maatwerkbedrijf A-Kwadraat voor het inpakken van de attentie.”

Heb je enkele vrije uren in je week? Al eens aan vrijwilligerswerk gedacht? We spreken je graag en zoeken samen met jou naar een taak die aansluit bij jouw interesses en vaardigheden.

Kijk op www.azturnhout.be > werken bij AZ Turnhout.'

AZ Turnhout

Deel dit artikel