Begin maart haalde het ziekenhuis van Turnhout de verlenging voor 5 jaar van haar internationaal kwaliteitslabel binnen.

De doorgedreven kwaliteitsaudit vond plaats in volle coronacrisis en was een hele uitdaging voor alle medewerkers en artsen van het ziekenhuis. "We beseffen maar al te goed dat een audit als deze in woelige covidtijden voor iedereen van ons extra uitdagend was. Maar ook in crisistijden moet de zorg veilig en kwaliteitsvol zijn" zo stelt Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout.

Het resultaat mocht er zijn: vandaag overhandigde Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe, officieel het kwaliteitslabel aan de medewerkers van AZ Turnhout.

Om iedereen te bedanken voor haar of zijn dagelijkse inzet in het ziekenhuis, het constant samen streven naar kwaliteitsvolle zorg en het keiharde werk in covidtijden, bedankte het ziekenhuis de medewerkers en artsen met een heus foodtruck festijn.
Het ziekenhuis deed hiervoor beroep op foodtrucks en partners uit de directe omgeving.

"Deze lokale verankering vinden we belangrijk", zo zegt Griet Braekmans, facilitair directeur van het AZ. "Nu het weer mogelijk is om dit te organiseren, we met het ziekenhuis graag de evenementensector en horeca uit de omgeving steunen na de ook voor hen moeilijke voorbije jaren."  Foto AZ/N.