Ouders van kinderen tussen 5 en 11 jaar krijgen deze periode een uitnodiging om hun kinderen te laten vaccineren tegen Covid.

Omdat er heel wat ouders vragen hebben over deze vaccinatie, organiseren AZ Turnhout en ELZ Kempenland op maandagavond 24 januari een online infosessie over het thema.

Een kinderarts van het AZ Turnhout en huisarts uit de regio zitten klaar om de vragen van ouders te beantwoorden.

Op maandagavond 24 januari, van 19 tot 20.30 uur, kunnen ouders deelnemen aan een online infomoment over coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar.

Dr. Luc Pattyn (kinderarts en diensthoofd kindergeneeskunde in AZ Turnhout) en dr. Kris Bayens (huisarts en voorzitter ELZ Kempenland) geven toelichting en beantwoorden vragen. Er komt ook aan bod hoe de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde de vaccinatie bij kinderen aanpakken, zodat ouders hun kinderen kunnen voorbereiden op de afspraak.

"Corona heeft een grote impact op het leven van onze kinderen", vertelt dr. Luc Pattyn. "Het virus ging als een lopend vuurtje rond in scholen, klassen moesten regelmatig sluiten door een zieke juf of door te veel besmette kinderen in de groep.

Gelukkig wordt de meerderheid van de kinderen niet erg ziek na een coronabesmetting. Maar helaas moeten we soms ook kinderen opnemen in het ziekenhuis die besmet zijn met corona.

Daarnaast kunnen besmette kinderen het virus ook doorgeven aan anderen die kwetsbaar zijn. Met de info die we tijdens onze webinar geven, hopen we dat ouders een geïnformeerde beslissing kunnen nemen over de vaccinatie van hun zoon of dochter."

Meer info en deelnemen: www.azturnhout.be/nocturne

Via dezelfde link op de website van AZT kunnen geïnteresseerden die maandag niet kunnen volgen, ook later de webinar opnieuw bekijken.  Foto AZ.