Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AZ Turnhout laat jongeren kennismaken met de job van verpleegkundige

AZ Turnhout

Omdat AZ Turnhout jongeren wil stimuleren om te kiezen voor een studie in de zorg, organiseert het ziekenhuis binnenkort een ‘proevertjesdag’.

Op deze dag kunnen leerlingen uit het 6e en 7e middelbaar proeven van het werk van een verpleegkundige. Na een eerste succesvolle editie in 2023 hoopt het ziekenhuis opnieuw om een 60-tal leerlingen te verwelkomen op 13 februari of 23 maart.

“Het is de tijd van het jaar waarin leerlingen die verder willen gaan studeren, zich verdiepen in de verschillende opties”, vertelt Chris Loodts begeleidingsverpleegkundige in AZ Turnhout. “Hier willen we met onze proevertjesdag graag op inspelen. Met de ervaring die de jongeren opdoen op het event, krijgen ze een completer beeld van wat het werk van een verpleegkundige inhoudt. We willen jonge mensen graag warm maken om bewust te kiezen voor een job in de zorg.”

De dag start met een speeddate, waarbij de jongeren in gesprek gaan met verpleegkundigen van verschillende diensten. Ze krijgen de kans om al hun vragen te stellen over het beroep en de studie, terwijl de verpleegkundigen kunnen tonen hoe gevarieerd de job kan zijn.

Ook hogescholen Thomas More en Hivset, die de studierichting verpleegkunde aanbieden, zijn van de partij. Zij laten de jongeren een aantal technieken zien die ze tijdens de opleiding zeker zullen tegenkomen: zoals het nemen van een bloedstaal, inspuitingen, wondzorg, reanimatie, … De leerlingen kunnen hun vaardigheden al eens testen op een oefenpop of met oefenvloeistoffen.

Tot slot nemen de verpleegkundigen van AZ Turnhout de jongeren mee in het ziekenhuis voor een rondleiding achter de schermen.

De proevertjesdagen gaan door op dinsdag 13 februari (krokusvakantie) en zaterdag 23 maart. Leerlingen die interesse hebben kunnen zich nog inschrijven via www.azturnhout.be/agenda.

AZ Turnhout

Deel dit artikel