U bent hier

AZ Turnhout loopt voor het goede doel op dwars door Turnhout

Kempen regio | Neteland
23.08.2017 - 14.00u
Door: Mark Jaspers

107 medewerkers en artsen van het ziekenhuis van Turnhout lopen zaterdag mee ten voordele van Fataki.

Op zaterdag 26 augustus lopen 107 medewerkers en artsen van AZ Turnhout mee met Dwars door Turnhout. Samen verzamelden ze bijna 2.000 euro aan sponsorgeld voor hun partnerziekenhuis in Fataki (Noordoost-Congo).

Als regionaal ziekenhuis staat AZ Turnhout in voor kwalitatieve gezondheidszorg. Het ziekenhuis werkt ook mee aan een wereldwijde basisgezondheidszorg. Al sinds 2012 heeft AZ Turnhout een overeenkomst met Memisa vzw om gedurende minimaal 5 jaar een ziekenhuis in de gezondheidszone Fataki (Noordoost-Congo) financieel te steunen. In januari 2017 werd deze overeenkomst nog eens verlengd met 5 jaar.

"Daarom hebben we onze medewerkers en artsen, na de geslaagde edities van 2015 en 2016, opnieuw aangezet om mee te lopen op Dwars door Turnhout en zo de gezondheidsregio Fataki te steunen." vertelt verpleegkundig directeur Eric Willems, voorzitter van de werkgroep 'Help Fataki' in AZ Turnhout. "Bovendien heeft de organisatie van Dwars voor Turnhout aangeboden om als algemeen goed doel ook Fataki te steunen, wat wij natuurlijk enkel kunnen toejuichen. Maar eerst en vooral willen we natuurlijk zoveel mogelijk artsen en medewerkers aan het lopen krijgen en duidelijk als groep aanwezig zijn op 26 augustus. En het blijkt een geslaagd opzet: 105 medewerkers en artsen lopen 5 of 11 km en samen verzamelden we bijna 2.000 euro voor Fataki!"

Het ziekenhuis vraagt iedereen te komen supporteren voor hun lopers. Ze zullen herkenbaar zijn door oranje loopshirts met het logo van AZ Turnhout erop. Op het Warandeplein zal bovendien een tentje staan van het ziekenhuis waar iedereen welkom is.

Meer info over 'Help Fataki': www.azturnhout.be/helpfataki.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto