Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AZ Turnhout : 'Patiënten kunnen zelf maaltijdkeuze doorgeven'

Voortaan kunnen patiënten in AZ Turnhout zelf hun maaltijdkeuze doorgeven. Dat doen ze met hun eigen smartphone of tablet.

“Dat patiënten zelf keuzes kunnen maken uit het menu is op zich niet nieuw”, vertelt Ingrid Joris, facility manager in AZ Turnhout.

“Tot nu toe kwam er hiervoor een logistiek medewerker langs op de kamer. Die overliep met elke patiënt uit wat ze die dag konden kiezen. Toch heeft een online systeem meer voordelen voor de patiënt. In het weekend zijn de logistieke medewerkers bijvoorbeeld niet aan het werk, waardoor iemand die ongepland op zaterdag of zondag opgenomen werd het standaardmenu kreeg voorgeschoteld. Met het online maaltijdprogramma kunnen patiënten voortaan op elk tijdstip van de dag, in alle rust, kiezen wat ze wensen te eten.”

Het maaltijdsysteem is gekoppeld aan het patiëntendossier. Zo houdt de online tool rekening met eventuele diëten en allergieën van de patiënt.

Bij patiënten die niet met het systeem kunnen werken, kan familie helpen. Zij kunnen zelfs van thuis uit maaltijdkeuzes doorgeven. Op sommige afdelingen, zoals geriatrie waar 75-plussers verblijven, kan de logistiek medewerker nog steeds de maaltijdkeuze komen opnemen.

Deel dit artikel