Over het coronavaccin is al veel gezegd en geschreven, toch hebben nog veel mensen er vragen bij.

Daarom organiseren AZ Turnhout en de huisartsen uit de regio op dinsdagavond 2 maart samen een online infosessie over dit thema. Tijdens de infoavond geven artsen op een verstaanbare manier wetenschappelijke info over de vaccins.

Daarnaast vertellen ze ook meer de werking van de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde.

In maart verwacht de overheid opnieuw grotere leveringen coronavaccins. De start van de vaccinatie van risicopatiënten, gevolgd door alle overige inwoners uit ons land, komt dus stilaan dichterbij.

Daarom organiseren het ziekenhuis en de huisartsenvereniging regio Turnhout samen een online infosessie waarbij enkele artsen toelichting geven over de vaccinatie.

De artsen vertellen welke soorten vaccins er zijn, hoe ze werken en hoe effectief ze zijn. Ook zal er ingegaan worden op de mogelijke nevenwerkingen.

"Alle vaccins die momenteel erkend zijn in Europa beschermen ons volledig tegen ernstig ziek worden en tegen overlijden aan Covid-19", vertelt longarts Lynn Decoster.

"Als er één boodschap is die we graag willen meegeven op de infoavond is dat de vaccins werken en dat ze de manier zijn om weer naar het normale leven terug te keren."

Na de info over de vaccins, zullen de huisartsen die instaan voor de vaccinatiecentra in Turnhout en Weelde ook praktische info geven. Zo krijgen inwoners uit de omliggende gemeenten een beter beeld van hoe de vaccinatie zal verlopen.

Op het einde van de infosessie geven de artsen antwoord op enkele veelgestelde vragen rond vaccinatie en er is ook tijd voorzien om extra vragen te beantwoorden die het publiek kan stellen via een chatfunctie. Foto KUL.

Meer info en deelnemen: www.azturnhout.be/nocturne