Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AZ Turnhout zoekt kandidaten voor klankbordgroep : 'Inspraak patiënt enorm belangrijk'

De medewerkers van AZ Turnhout zijn ervan overtuigd dat ze de zorg moeten organiseren rond de noden van de patiënt en samen met de patiënt. Daarom richt het ziekenhuis een ‘klankbordgroep’ op. De directie wil enkele keren per jaar samen komen met een groep van patiëntenvertegenwoordigers om samen thema’s te bespreken die belangrijk zijn voor patiënten.

“Als patiëntenvertegenwoordiger behartig je de belangen van alle patiënten van AZ Turnhout”, legt Els Van de Perre, stafmedewerker patiëntenparticipatie uit. “Vanuit het standpunt van de patiënt geef je advies aan de directie van het ziekenhuis. Er komen jaarlijks verschillende onderwerpen op de agenda van de klankbordgroep. Je hoeft geen expert te zijn in deze thema’s. Het is belangrijker dat je je kunt inleven in de patiënt die met het thema te maken krijgt.”

Ook van belang is dat de kandidaten bekend zijn met het ziekenhuis. “We zoeken mensen uit de regio die af en toe in ons ziekenhuis komen. Je hoeft niet persé zelf de patiënt te zijn. Ook familie van onze patiënten zijn welkom om deel te nemen. Het belangrijkste is dat je geïnteresseerd bent in de gezondheidszorg in het algemeen en de patiëntenzorg in AZ Turnhout in het bijzonder” benadrukt Els. 

De klankbordgroep zal bestaan uit een tiental patiëntenvertegenwoordigers, de gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout, de directeur patiëntenzorg en de stafmedewerker patiëntenparticipatie. Kandidaten kunnen zich nog tot en met 31 juli per mail melden aan Els Van de Perre. '

 

 

Deel dit artikel