Woensdagavond bij de uitreiking van de Unizo ‘KMO Laureaat-award’ sleepte B-Token uit Retie de titel van ‘Beloftevolle KMO 2014-2015 Antwerpen’ in de wacht.  Als opvolger van de Hermesprijs reiken Unizo en haar partners sinds 2006 2-jaarlijks de award KMO Laureaat uit. Dit jaar werd een 2e categorie in het leven geroepen, de prijs voor de ‘Beloftevolle KMO’. Omdat niet elk bedrijf dat uitblinkt al vele jaren actief is of over een uitgebreid personeelsbestand beschikt. B-Token kaapte de prijs weg voor Sixinch uit Kontich.

“B-token uit Retie maakt van een 'banale jeton' een innoverend product en exporteert naar meer dan 50 landen. Zij willen de wereld vertrouwd maken met de verschillende toepassingen en meerwaarde van het gebruik van muntjes, specifiek in de event-, ontspannings- en reclamewereld. Meeropbrengsten zetten zij vooral in op bijkomende investeringen.

In samenwerking met FIT (Flanders Invest & Trade) wordt nu naar de Aziatische markt gekeken. Door deelname aan vakbeurzen in het buitenland krijgt B-token voeling met de markt, de concurrenten, productevoluties en potentiële partners,' wist de jury in de Antwerpse KBC-toren.

De juryvoorzitter Christian Salez, ceo Bulo, maakte de winnaars voor Beloftevolle KMO en KMO Laureaat bekend.  Zij zijn dé ambassadeurs voor onze provincie.  Zij dingen tevens mee naar de nationale trofee met uitreiking op 21 november 2014.

Christian Salez, :'De 5 bedrijven die gisteren op het podium stonden in deze finale zijn allen oprechte winnaars.  Elk van hen heeft een merkwaardig parcour afgelegd.  Echter kon er maar in elke categorie één de winnaar zijn.  Na een lange en grondige beraadslaging van de jury werden de genoemde bedrijven uitgeroepen tot Beloftevolle KMO en KMO Laureaat 2014-2015 van onze provincie.  Zij zullen de komende 2 jaar onze “ambassadeurs” zijn om het ondernemerschap verder te promoten en als inspiratie te dienen voor vele anderen.'

KMO Laureaat 2014-2015 Antwerpen

De genomineerden voor de KMO Laureaat 2014-2015 Antwerpen waren DISA International Holding uit Beerse, Intracto uit Olen en Lambo Laboratoria uit Wijnegem.

Lambo Laboratoria : KMO Laureaat 2014-2015 Provincie Antwerpen

Kernactiviteit: Fabrikant van zachte gelatine capsules voor pharma en voedingssupplementen.

Lambo Labo NV is een familiebedrijf dat 150 jaar geleden in Mortsel ontstond uit een toen actieve apothekersfamilie. Ondertussen heeft het familiebedrijf haar 5de succesvolle generatiewissel achter de rug. Deze wissels lopen uiteraard niet steeds zonder slag of stoot, maar met voldoende zin voor initiatief en ondernemerszin, staat het bedrijf er & nam onlangs haar intrek in een nieuwe locatie in Wijnegem, op zoek naar verdere gezonde groei en expansie.

"Wij willen als het levende bewijs naar voren treden van een familiale KMO met een 150-jarige traditie, welke er een gezond groeipad op na houdt, dit misschien tegen de economische trend in. Het ondernemerschap dat we elke dag weer moeten opbrengen samen met al onze medewerkers, sterkt ons in het geloof dat een kleine Vlaamse KMO, ook een wereldspeler in zijn niche kan zijn !" (Unizo)

Straks meer.