Babs: "De vierde rit van de Tour gaat van Le Tourquet naar LIlle en passeert zowaar een klein stukje over Belgisch grondgebied. De renners scheren rakelings langs Poperinge. Titelverdediger Froome  heeft niet echt zijnen besten dag en komt ten val. Zijn linkerkant is gehavend en zijn zwarte broekje vertoont grote scheuren. Erg denkt u, maar nee, vooral gemakkelijk want nu kan de dokteres van dienst  de wonden verzorgen vanuit de volgauto en zelfs een tensoplastje plakken zonder dat hij zich dient uit te kleden. Zo zie je maar, elk nadeel heeft ook een voordeel.
 
Maar Froome is niet de enige die valt. Ook de jongens van de Lotto ploeg Henderson, Bak en Leclercq gaan tegen de vlakte. Voor Henderson betekent het ineens ook het einde van de tour. Aan dit tempo schiet er sebiet niemand meer over.
 
Voeckler die een heel stuk op kop rijdt, is eraan voor de moeite en wordt ingehaald en uiteindelijk is het weeral Marcel Kittel die de ronde wint. Het is niet den enigen Duits die 8 juli in zijn agenda mag aankruisen, er zijn er nog die winnen die dag, zij het in een andere sport.
 
Rit vijf speelt zich voor het grootste deel af in ons Belgenlandje... België met zijn  gevreesde kasseien aka kinderkopkes. Elke vrouw die al ooit op naaldhakken is uitgegaan in Antwerpen zal het kunnen beamen : kasseien zijn niet het gemakkelijkste parcours en er gebeurt menig slippertje. Alhoewel de slippertjes van vrouwen in 't Stad misschien meer te maken hebben met hun hoge hakken dan met de kasseien in kwestie, maar dat is een andere column.
In ieder geval de tourleiding is er ook ni helemaal gerust in want er worden al direct twee kasseistroken geschrapt wegens te slechte weersomstandigheden, wat de rit al direct 3 kilometer korter maakt.
 
Veel mag het niet baten want de renners vallen als vliegen, zelfs nog voor het echte kinderkopwerk moet beginnen. Iedereen moet er aan geloven. Bak van de Lottoploeg maakt zelfs een ware salto, net niet mortale, los de gracht in. 't Is geen zicht, bij ons noemen ze dat "kop over kloten", pardon my French. Zelfs Nibali en Kittel kunnen niet op hun fiets blijven zitten. Maar pechvogel van de dag is toch wel opnieuw Froome. Hij komt 2 keer zwaar ten val, en rond kwart voor vier moet hij met pijn, en niet alleen in het hart, de ronde opgeven. De winnaar van vorig jaar schudt triestig met zijn koppeke en stapt de volgauto in. Einde van de tour dit jaar voor Froome. Hij mag Cavendish, Schleck en Henderson gaan vervoegen.
 
De andere renners fietsen duidelijk een stukske lichter dankzij een  plaspauze rond een uur of 3. Nibali neemt hiertoe het  initiatief en het wordt door de rest massaal gevolgd. Verlicht zetten ze koppig hun weg verder. Maar de koppigste van allen is de Nederlander Lars Boom die zich losrijdt van Nibali en Fuglsang en als eerste over de finish gaat. Fuglsang is tweede en Nibali komt als derde over de streep maar behoudt wel de gele trui. Sagan slaagt erin zijn positie te handhaven en mag de groene trui blijven dragen."

Babs in de Tour