Babs: "Na de rustdag zijn de renners helemaal klaar voor de eerste tussenetappe voor het klimwerk in de Alpen begint. De rit van Basançon naar Oyonnax gaat over heuvelachtig parcours. Een buitenkans voor sprinters en avonturiers die een ritzege willen meepikken. Grote afwezige is echter Fabian Cancellara die na de opgave van grote namen als Cavendish, Froome, Schleck en Contador de tour voor bekeken houdt en zich gaat toespitsen op de voorbereiding van het WK in het najaar. ieder zijn prioriteiten natuurlijk.
 
Het is zomers warm en je hoort de coureurs niet klagen na al de regen die ze de laatste dagen te verwerken kregen. Maar toch is er weinig tijd om gezapig te fietsen want al heel snel krijgen we de eerste 3 vluchters. Lemoine, Elmiger en Delaplace maken zich los uit het peloton. En terwijl deze mannen vooraan de show stelen, ontvouwt zich een waar drama aan de staart van de koers. Talansky heeft 3 minuten achterstand op de andere renners en zet zich langs de kant. Na de valpartijen van de afgelopen dagen houdt hij het niet meer van de rugpijn en hij wil opgeven. Zijn ploegleider Hunter praat minutenlang op hem in en met de moed der wanhoop klimt Andrew terug op de fiets, terwijl hete tranen over zijn wangen lopen. Ook dit is de tour, heroïsch doorzetten met helse pijn. Mijn hart smelt voor deze man.
 
Jan Bakelants, Roche, Herrada, Gautier, allemaal proberen ze op kop te geraken en ze slagen erin om Elmiger in te halen. Nicholas Roche doet zelfs een tweede aanval, maar wordt toch ook weer gegrepen door het peloton. Dan is het de beurt aan Gallopin om uit te breken, onmiddellijk gevolgd door Sagan, Rogers en Kiatkowski. Iedereen heeft de smaak van de zege al in de mond. Maar Tony Gallopin blijkt hen allemaal te snel af. In een bloedstollende thriller met het peloton in zijn wiel gaat hij als eerste over de eindstreep en pakt, voor eigen publiek,  zijn tweede ritzege. Grote vreugde bij Lotto Belisol, zij het dan op getemperde Belgische wijze. Wij zijn niet echt de mensen van de grote emoties en zelfs midden in de feestvreugde moet ne mens af en toe zijn broek eens optrekken, hé Marc Sergeant.
 
Nibali blijft in het geel en de eerste Belg vandaag is schone jongen Greg Van Avermaet. Van hem zien we graag nog wa meer in den tour, zowel van zijne voorkant als van zijnen achterkant, en 't moet ni persé op de fiets zijn.
 
Maar de grootste held van vandaag komt 32 minuten na Gallopin over de meet. Talansky krijgt een oorverdovend applaus voor zijn doorzettingsvermogen en ge zou hem opeten als hij al wenend zegt dat hij heeft doorgezet voor zijn ploegmaats die ook al zo veel voor hem gedaan hebben. Chapeau Andrew, ik hoop echt da we u morgen terug aan de start zien. Soms liggen de grootste successen buiten de schijnwerpers."

Babs in den tour