Babs: "De 12de etappe van Bourg-en-Bresse naar Saint Etienne is een tussenrit. Zo een tripke voor de Alpen beginnen. We vinden da ni erg, ik toch ni, want we zitten in volle Beaujolaisstreek, dus tijd om het wijnvooraadje nog eens aan te vullen.
 
Wel jammer dat Talansky niet meer aan de startlijn verschijnt. De jongen kan ni meer. Voor hem eindigt de tour voor de Alpen.
En niet alleen voor hem, zo zal blijken. Want ondanks het feit dat het zeker niet één van de zwaarste ritten is, zijn er weer valpartijen. De La Cruz gaat neer en neemt in zijn val Langeveld mee. Voor deze laatste is het niet erg, hij kan gezwind verder koersen, maar De La Cruz blijkt een gebroken sleutelbeen te hebben en dat doet veel te veel pijn om nog voort te fietsen. Einde tour voor David.
 
Een tijdje nadien gaan ook Chavanel, Greipel en Vanmarcke tegen de vlakte. Ni erg, ze rijden verder, maar Greipel is serieus kwaad op Chavanel. Ge ziet hem van zijn paretten geven dat het klettert onderweg. De Sylvain weet effekes ni meer waar hij het heeft.
 
Het is warm, de renners stoppen ijsblokskes in hun truitjes en langs de kant is er zelfs ne supporter die ne slag heeft gekregen van de hitte. Hij doet zijn Schotse rok uit en paradeert poedelnaakt voor de camera. Ne zonneslag kan wa doen met ne mens.
 
Ondanks verschillende vluchtpogingen, eindigt de rit in een massasprint die nipt  gewonnen wordt door Kristoff voor Sagan. En alhoewel Sagan stevig in het groen blijft is hij niet gelukkig met deze tweede plaats. Wie wel gelukkig is, is Jurgen Van Den Broeck want hij staat na deze etappe al op de negende plaats in het klassement.
 
Met etappe 13 , van St Etienne naar Chamrousse zitten we volop in de Alpen. Er is een plezant colleke van eerste categorie zo'n 50 km voor de aankomst, de Col de Palaquit en de klim naar de meet zelf is zelfs buitencategorie. Dit in een verzengende hitte, 't is gene lach zo ondervindt Navarro, hij moet opgeven. Ni plezant want het is het manneke zijne verjaardag, maar trop is teveel en te warm is te warm.
 
In het begin, heeft onze Jurgen ook weer eens ne minderen dag op 't werk. Eerst valt hij zelf nog eens en dan steekt hij zijn volle drinkebus ni goe in zijnen achterzak. Al wat er nodig is, is een bultje in de weg, de drinkebus floept uit zijn truike en rolt voor de wielen van Fuglsang, met als gevolg dat die ook tegen de grond gaat. Van Den Broeck verontschuldigt zich duizend keren, hij zit er echt mee in en blijft maar zeggen dattem er echt niks kon aan doen. Maar 't blijft ne schralen troost voor Fuglsang natuurlijk.
 
De sterkste man in deze rit blijkt toch nog maar eens Nibali te zijn. Hij rijdt alleen weg op 3 km van de aankomst, in volle klim en ze kunnen hem ni meer inhalen, alhoewel zeker Valverde het meer dan probeert. Nibali wint, in het geel en pakt tussen de plooien door ook nog eens de bollekestrui. Van Den Broeck heeft de rest van zijn rit wel zijn best gedaan en mag als beloning een bank vooruit, al dan niet met kus van de juffrouw. Achtste in het algemeen klassement. Hij begint het goe te doen, hij mag zo nog effekes voortdoen. Maarre, zaterdag is er nog een Alpenrit."

Babs in den tour