U bent hier

Baby uit de luiers gegroeid? Breng je overschot naar de Luierbox en help kwetsbare gezinnen

Kasterlee
20.11.2020 - 17.18u
Door: Mark Jaspers

Vandaag is het Internationale dag van de Kinderrechten. Een dag dat het gemeentebestuur van Kasterlee ook extra aandacht heeft voor kinderen en kwetsbare gezinnen. Daarom roept het bestuur haar inwoners op om luiers in te zamelen voor gezinnen die het net iets moeilijker hebben.

Sinds 2019 neemt de gemeente Kasterlee, samen met de lokale besturen van Neteland Welzijn & Zorg, deel aan het project Luierboxen en vind je op verschillende plaatsen in de gemeente een luierbox terug.

Ouders met overschotjes van luiers kunnen deze in de box deponeren en helpen op deze manier een kwetsbaar gezin voor wie de aankoop van luiers niet altijd even evident is.

"Dankzij de ruime inzameling van het afgelopen jaar, konden er al verschillende gezinnen verder geholpen worden", vertelt Sumati Adriaensen, voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.

"De solidariteit in onze gemeente is groot, zelfs in deze uitdagende tijden. Op deze Internationale dag van de Kinderrechten staan we er graag bij stil dat niet ieder kind dezelfde kansen heeft. Vandaar nogmaals een warme oproep voor dit mooie project".

Binnen de gemeente worden de luiers herverdeeld via de partners vanuit het perinataal netwerk, Welzijnsschakel 't Locomotiefje en de sociale dienst van het OCMW.

De luierboxen kan je op twee plaatsen vinden in de gemeente Kasterlee:

- BKO De Malle Molen, Schoolstraat 55, 2460 Lichtaart.
- Consultatiebureau Kind & Gezin, Mgr. Cardijnstraat 4, 2460 Kasterlee.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto