Zondag is de vernieuwde afdeling materniteit van het AZ Herentals officieel ingehuldigd met een babyborrel. Meter Sofie Van Moll en peter dr. Albert Eykens kregen de eer om de afdeling te openen. Zwangere dames brachten hun gezin mee om een kijkje te nemen op de vernieuwde afdeling.

Ter ere van de vernieuwde afdeling materniteit heeft het AZ Herentals zondag een babyborrel georganiseerd. Daarbij konden de aanwezigen, waaronder tal van zwangere dames, kennismaken met de nieuwe kamers, het verloskwartier en de neonatologie. “In de renovatie is veel aandacht besteed aan zowel de relatie tussen moeder, kind en partner als aan de werkomstandigheden voor  het personeel,” zegt diensthoofd gynaecologie dr. Mieke Geyskens. “De kamers stralen elk een huiselijke sfeer uit, waar de pasbevallen moeder van haar kind kan genieten. In de neonatologie zijn er bovendien aparte ruimtes waar een moeder borstvoeding kan geven of de partner kan kangoeroeën. Voor de medewerkers is het grote verschil dat het verloskwartier zich nu op dezelfde verdieping bevindt en dat het aansluit bij neonatologie. Zo hebben ze steeds een overzicht over de hele afdeling en moeten ze minder heen en weer lopen.”

Tijdens de renovatiewerken is de afdeling materniteit steeds in gebruik gebleven. “Door de typische indeling van de kamers was het immers niet mogelijk om de afdeling volledig te verhuizen,” vertelt Fons Michiels, voorzitter van de raad van bestuur. “De renovatieperiode was daarom zowel voor de aannemer DCA als voor de medewerkers en patiënten niet altijd even gemakkelijk. Maar we zijn zeer tevreden over het resultaat. Nu is de afdeling klaar om weer jarenlang patiënten te ontvangen.” In het AZ Herentals zijn er gemiddeld 66 bevallingen per maand.