Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bach, Mendelssohn en Rheinberger orgelconcert in monumentale St.-Waldetrudiskerk

orgelconcert
Op zondag 18 september organiseert orgel@herentals weer een orgelconcert in de Sint-Waldetrudiskerk van Herentals. Deze keer konden ze niemand minder dan Ignace Michiels, de titularis-organist van de Sint-Salvatorskathedraal van Brugge strikken om in Herentals te concerteren met een programma met muziek van o.a. Bach, Mendelssohn en Rheinberger.

Ignace Michiels (°1963) studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het conservatorium van zijn geboortestad Brugge. In 1986 werd hij laureaat aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij vervolgde zijn opleiding bij Robert Anderson in Dallas (Verenigde Staten), bij Herman Verschraegen in Brussel en bij Odile Pierre in Parijs, waar hij de Prix d’Excellence verwierf. Aan het Koninklijk Conservatorium te Gent behaalde hij het Hoger Diploma voor orgel.

Sinds 1991 is Ignace Michiels titularis-organist van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge en organisator van het Kathedraalfestival Brugge. Zijn uitgebreide repertoire omvat onder meer het hele orgeloeuvre van Bach, Franck, Mendelssohn en Dupré, de symfonieën van Widor en Vierne en de orgelsonates van Guilmant en Rheinberger.

Tegenwoordig doceert Ignace Michiels aan het stedelijk conservatorium van Brugge en aan het conservatorium van de Gentse Hogeschool. Ook gaf hij meermaals masterclasses in de VS en zetelde in diverse jury’s van internationale orgelconcoursen. Ignace Michiels concerteert over de hele wereld en maakte diverse cd- en radio-opnames. In 2009 werd hij bekroond met de Prijs van de Sociaal-Culturele Raad van de stad Brugge.

Het concert vindt plaats op zondag 18 september om 15:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk en de toegang is zoals steeds gratis. (BW)

Kerkplein , Herentals, België

orgelconcert

Deel dit artikel