U bent hier

“Bakens van Licht” - Troostplekken aan kerken en kapellen in Meerhout-Laakdal

Kempen regio | Laakdal regio | Neteland
23.10.2021 - 07.55u
Door: Herman Gezelle

Voor vele families worden dit jaar de dagen van Allerheiligen en Allerzielen heel bijzonder omdat ze tijdens de pandemie van een geliefde afscheid moesten nemen.

'Door alle voorschriften gebeurde dit vaak met meer afstand(elijkheid) en in intiemere kring dan gehoopt', zegt André Van Genechten, coördinator Pastorale Eenheid H. Norbertus. 'Het was voor velen extra zwaar om het verdriet een plek te geven en om waardig te rouwen.

Om alle gekende en ongekende overledenen van de voorbije 'corona-maanden' te gedenken én om hun families een blijk van warme verbondenheid te tonen roepen de parochies van Meerhout en Laakdal iedereen op om aan alle kerken en kapellen 'bakens van licht' te vormen.

Dit kan gebeuren door daar vanaf vrijdag 29 oktober tot en met dinsdag 2 november buiten een noveenkaars, een kaarspotje te komen plaatsen. Zo hopen wij op vele plaatsen een betekenisvolle en solidaire zee van brandende lichtjes te gedenken. Wij zullen ook onze Troostboeken bijzonder in de aandacht plaatsen.

Concreet willen wij graag vele lichtjes plaatsen nabij de toegang van de kerken en kapellen. De meeste van deze 'Troostplekken' zullen bovendien tijdens het lange Allerheiligenweekeinde tot 18 uur geopend zijn.'
Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto