Bakkerij Sus Mens : '135 jaar vakmanschap, 1.350 bezoekers op succesvolle opendeur, nooit geziene overrompeling!' - extra foto's & vids
Bakkerij Mens uit Herentals vierde vandaag haar jubileumfeest met een méér dan succesvolle opendeurdag : 135 jaar Vakmanschap, de 5e generatie staat klaar.
Het werd een nooit geziene overrompeling.
Al vanaf de ochtend was het aanschuiven en genieten van heerlijke proevertjes. "We mochten zo'n 1.350 bezoekers verwennen", lachen de terecht fiere zaakvoerders papa Sus Mens en zoon Jorne.
Sus Mens : "1.350 bezoekers en levensgenieters, echt niet verwacht, zo'n overrompeling. Iederéén bedankt!"
"Dit aantal hadden we echt niet verwacht, maar dankzij ons sterk team hebben we ieder kunnen aanbieden wat we wilden met onze diverse ambachtelijke hoogstandjes. Toen vooraan de winkel de rijen langer werden, kwamen heel wat mensen ook langs de poort achteraan de zaak. Nooit gezien.
Hartelijk dank aan alle klanten en belangstellenden voor jullie massale opkomst. Ik hoorde alleen maar bewondering en felicitaties bij het publiek.
Dat doet heel deugd aan iedere medewerker. Het is ook een aparte hulde x 1.350 keer aan onze stichters voorouders, die onze bakkerij 135 jaar tot een succesvolle onderneming hebben gemaakt tot vandaag.
Onze Jorne gaat de zaak nu verderzetten, maar uiteraard blijf ik hem advies geven in deze complexe tijden. De échte ambachtelijke warme bakker is vandaag een uitzonderlijk beroep geworden. Maar we zijn doorzetters, dat weten onze klanten al jaren. Kwaliteit staat als nummer één hier.
Nog een dikke merci gaat ook naar Jorg van Brouwerij Leysen, den Bert van Vinhmm, en Bart Buls voor z'n fijne muziek. Samen gaven ze een extra dimensie aan onze geslaagde '135 jaar opendeur'", besluiten superblije Sus en Jorne in koor.
Klanten Margriet & Rudy : "Iedere zondag ambachtelijke pistolets, croissants op z'n Frans, én een goei toert"
"We zijn al 30 jaar trouwe klant hier bij bakkerij Sus Mens, ook al toen de winkel nog in de Sint-Antoniusstraat aan de Paters was", vertellen Margriet (49) & Rudy (54) uit Herentals. "Iedere zondag halen we hier smakelijk ontbijt met ambachtelijke pistolets, croissants op z'n Frans, een goei toert, en afsluiten met een gezonde Japans groene thee. En hop, de zondag kan niet meer stuk en is dan al geslaagd!"
Bakkerij Sus Mens : historie van 135 jaar vakmanschap in de Kempen Neteland
"Sus Mens begon zijn bakkerij in 1890 in de Zandstraat. In 2002 bouwde zijn achterkleinzoon – ook Sus Mens – een nieuwe bakkerij in de Herentals Wasserijstraat. Deze Sus deed mee aan verschillende bakwedstrijden en werd in 2015 tweede op het wereldkampioenschap in Italië.
In 2021 ontving hij het gouden ereteken van Laureaat van de Arbeid.
Ondertussen zorgt Jorne Mens – de 5e generatie van bakkers – voor het verdere bestaan van Bakkerij Mens. In 2021 vertegenwoordigde hij België op het Europees Kampioenschap in Frankrijk.
Bij Bakkerij Mens wordt alles vers in huis gemaakt: brood, patisserie, chocolade en hun befaamde speculaas. Sinds 1983 maken ze het Hertals Boompje, een heerlijk koekje gevuld met marsepein in de vorm van het wapenschild van Herentals."
Foto's en vid Johan & Pascale Temmerman / red. Guy Verellen / NNieuws
Wasserijstraat 7, Herentals, België