"Voortgaande op de reacties die we ontvangen moeten we ons voorbereiden op een talrijke opkomst voor zowel het Bal Concert met GUIDO BELCANTO op vrijdag als op Bal Populaire op zaterdag met als topact LAURA TESORO,' zegt organisator Piet Daneels. 'Ook voor Reginald & de bosbeesten, de kids live band die duidelijk in de lift zit is er veel interesse.

Bovendien doen de reacties op ons programma ons deugd en charmeren ze ons zelfs.

Ze bevestigen onze keuze om voor het 4-daags dorpsfeest een gevarieerd aanbod te bieden, waarin iedereen zijn gading wel kan vinden.

Naast het programma op het podium en de animatie en aankleding van het plein vinden we ook dit jaar weer belangrijk enkele authentieke en originele ingrediënten te kunnen toevoegen. De oude geklasseerde dorpskern enerzijds en pimp eens een (Gielse) schijtpot als uitnodiging naar de bezoekers anderzijds.

PIMP een (oude) wc pot en maak ons mooie feestterrein nog fraaier. Op zijn GIELS met een GIELSE SCHIJTPOT, MAAR EEN GEPIMPTE dan! (nvdr bijnaam Gierlenaren = GIELSE SCHIJTERS)

(Van Dale: Pimpen is een werkwoord dat zoiets betekent als 'opleuken', 'verfraaien' of 'versieren', vaak op een manier die te overdreven of kitscherig is....) (of ook: ... op een protserige opzichtige manier versieren...)

We kozen voor volgende twee "toevoegingen" voor de editie 2018.

1. We willen de oude dorpskern die sinds 1979 beschermd is even onder de aandacht brengen en de mogelijkheid bieden om even achter de schermen te piepen.

Zo zal het huisje van Treza LAENEN (de thuisverpleegster en duivel doet al in de parochie en gemeente) voor dit weekend een pop-up koffiehuis / caféétje worden. Gastheer Wim Peeters duikt er met de bezoekers terug in de tijd. Zeker een bezoekje waard voor een koffietje of een borreltje.p z

Op zaterdag kan wie wenst ook terecht op de binnenkoer van de "Latijnse School" (later jeneverstokerij) en nu Stillant (bed and breakfast). Op het gezellig terrasje daar kan je even relaxen en genieten van de unieke omgeving.

2. Maar uiteraard is het er vooral ook het beschermde dorpsplein met kerk en ommuurd kerkhof afgezoomd met de statige kastanjebomen, café Den Eik en enkele dorpswoningen. Kunnen we nog een mooiere locatie verzinnen voor een dorpsfeest?De bijnaam van de Gierlenaren indachtig "Gielse Schijters", deden we ook.'

Info : AECHT ZALIG vzw www.aechtzalig.be  -Piet Daneels - aechtzalig@gmail.com