U bent hier

Baldemore : '3.500 extra uitnodigingen vertrokken voor extra prik na Johnson & Johnson'

Kempen regio | Mol
22.11.2021 - 08.26u
Door: Herman Gezelle

Afgelopen weekend vertrokken 3.500 uitnodigingen naar inwoners die eerder dit jaar gevaccineerd werden met Johnson & Johnson. Het gaat hier over een extra prik met Pfizer voor inwoners van alle leeftijden, dus niet uitsluitend de 65-plussers.

'De betrokken inwoners krijgen de komende dagen een uitnodiging in de brievenbus voor 29 of 30 november, 1 of 2 december.

Voor Johnson & Johnson werd de wachttijd tussen de initiële vaccinatie en de extra prik door de hogere overheid teruggebracht tot twee maanden.

Voor inwoners die gevaccineerd werden met Astra Zeneca of Pfizer gelden respectievelijk 4 en 6 maanden als minimale wachttermijn. Bovendien gaat het voor deze vaccins in de huidige fase nog uitsluitend om 65-plussers.

Veel inwoners hebben de minimale wachttermijn – zeker voor Pfizer – nog niet bereikt, waardoor ze nog even moeten wachten op een uitnodiging. Voor de inwoners die werden geprikt met Astra Zeneca verwachten we zo snel mogelijk een grote uitnodigingsronde. Dit zou deze week of volgende week kunnen gebeuren.'

Klaar voor verdere versnelling

'Vaccinatiecentrum Baldemore benadrukt dat de vereiste capaciteit beschikbaar is om alle uitnodigingen meteen te versturen wanneer deze personen voldoen aan de voorwaarden en automatisch opduiken in de Vlaamse uitnodigingsdatabank.

We hebben dankzij de inzet van onze vele vrijwilligers en medewerkers de komende weken voldoende prikdagen 'in optie' om snel te kunnen schakelen.

We lieten dan ook aan de hogere overheid weten dat wij klaar zijn om ook de groep van -65-plussers (algemene bevolking) uit te nodigen voor een extra prik. We hopen zo snel mogelijk op een positief antwoord, zodat we nog verder kunnen versnellen.'

Late beslissers

Late beslissers die zich alsnog willen laten vaccineren, blijven nog steeds welkom om zich aan te melden. Dit kan het eenvoudigst via het callcenter van het vaccinatiecentrum op 014 38 90 47. Je krijgt dan meteen een voorstel van prikmoment.

Meer info: Vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto