In 2021 vierde bierfirma NoordSter haar 10e verjaardag en ook die van de brouwer zijn petekind met een nieuw zomerbier "Wijze Gijs".

'Door het gigantische succes wordt dit verrassend lekker bier in 2022 opnieuw gebrouwen', zegt CEO Norman Sterkens.

'Tijdens Balen Jaarmarkt op maandag 4 april wordt "Wijze Gijs" opnieuw gelanceerd als lente- en zomerbier.

In 2011 startte Norman Sterkens met de bierfirma NoordSter. Norman, IT Manager in het dagelijkse leven, lanceerde toen een eerste bier met zijn eigen naam.

Dit blond bier van 7% vol. alc. bevat honing van een lokale imker en kende direct liefhebbers.

Gedurende de afgelopen jaren ontwikkelde Norman ook nog een roodbruin bier met de naam van zijn vrouw Lusja. Daarnaast werden er nog enkele gelegenheidsbieren gecreëerd, zoals Lusja Barrel Aged voor de vijfde verjaardag in 2016, een koffiebier Jack's Coffee en in 2020 Abraham een blond bier gelagerd op vaten Macvin du Jura om de 50ste verjaardag van de brouwer te vieren.

Gijs, het petekind van Norman, was enorm trots met een bier naar hem genoemd.

Hij is nog te jong om het bier te proeven, maar iedereen kreeg te horen dat "Wijze Gijs" naar hem genoemd werd.

"Wijze" is een woordspeling die verwijst naar de aard van het bier. Dit bier bevat 60% tarwemout. In Duitsland is dit type bier gekend als "Weissen". Maar ook Gijs is een "Wijs" (braaf en voorbeeldig) petekind om fier op te zijn. Om het citrusaroma in dit tarwebier te accentueren zijn er enkele Amerikaanse hopsoorten toegevoegd.

Tijdens Balen Jaarmarkt, de eerste editie sinds 3 jaar, kan je dit lente- en zomerbier komen proeven en kopen aan de marktstand van NoordSter. Nadien is het bier verkrijgbaar in de Kempen bij enkele gespecialiseerde drankhandelaars, webshops met lokale producten en bij NoordSter zelf.

Ook in juli en augustus organiseert NoordSter opnieuw weer zijn Zomerse Zondagse Terrasdagen. Iedere zondag is de tuin van NoordSter dan ingericht als terras. Bezoekers kunnen tussen 14u en 20u komen genieten van de verrassend lekkere bieren van NoordSter. Voor de niet-bierdrinkers worden er andere streekdranken voorzien.

Ook de lokale bosrijke omgeving wordt in de kijker gezet. NoordSter biedt enkele wandelroutes en fietstochten aan om te genieten van de mooie omgeving. Om het tochtje af te sluiten kan je nagenieten met een verrassend lekker bier op het zomerse terras.

De beschrijving van deze routes is verkrijgbaar bij NoordSter tijdens de Zomerse Zondagse Terrasdagen.

Meer info: norman@noordster.be / 014 593 963.