Op 3 juni viert Baltimore Aircoil International in Heist-op-den-Berg naar jaarlijkse gewoonte Wereldmilieudag.

Niet alleen in Heist-op-den-Berg is er dan extra aandacht voor #OnlyOneEarth – het globale thema van World Environment Day - ook alle andere BAC-vestigingen wereldwijd organiseren dan activiteiten.

Dit jaar roepen we de BAC-werknemers in Heist-op-den-Berg op om massaal met de fiets naar het werk te komen op vrijdag 3 juni', zegt Tim Vrints, Global Sustainability Manager bij BAC.

'Na enkele coronajaren, waarin een gezellige samenkomst onmogelijk was, kunnen we dit jaar hun inspanning eindelijk opnieuw belonen. Bij aankomst wacht hen een lekkere appel en een fris glaasje appelsap. Ook fietsende passanten mogen die dag op een knapperige, lokaal geteelde, appel rekenen.

Collega's worden aangemoedigd om ons hun tips te bezorgen over hoe we allemaal kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. We gaan op zoek naar inspiratie voor zowel BAC als bedrijf, als voor iedereen persoonlijk.

De beste tips worden na Wereldmilieudag met iedereen gedeeld. Uit alle inzendingen zal een onschuldige hand 20 gelukkigen loten, die elk een Energy Socket ontvangen.

Zo'n slimme stekker plaats je tussen het apparaat en het stopcontact. Hij geeft je inzicht in het elektriciteitsverbruik, maakt sluimerverbruik zichtbaar, en laat je toe om het apparaat automatisch uit te schakelen zodat het enkel aan staat wanneer nodig.

Met de acties wil Baltimore Aircoil Company (BAC) aandacht vragen voor de kleine dingen die bijdragen aan de transformatie naar een duurzamere wereld. Tim Vrints, Global Sustainability Manager bij BAC vervolgt : "Als bedrijf brengen we voortdurend innovatieve en duurzame koeloplossingen op de markt. De vraag naar koeling groeit snel door de toenemende verstedelijking, wereldwijde bevolkingsgroei en klimaatopwarming.

De focus op duurzame en energie-efficiënte koeling is dus essentieel om iedereen van de nodige koeling te voorzien en intussen het energieverbruik dat hiervoor nodig is zo laag mogelijk te houden. Daarnaast willen we op deze dag onze medewerkers en onze omgeving laten nadenken over de kleine dingen die ieder van ons kan doen en die goed zijn voor zowel onze planeet als voor jezelf als individu.

Zo kan je bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd geld besparen of aan je gezondheid werken. Ga sluimerverbruik tegen, eet een extra dag per week vegetarisch en vermijd voedselverspilling, ga wat vaker te voet of met de fiets, hergebruik regenwater waar mogelijk, ondersteun de lokale biodiversiteit.

We vragen onze medewerkers ook om ideeën te delen waar we als bedrijf mee aan de slag kunnen. Duurzame acties die we hier in België kunnen opzetten, maar die misschien ook in onze andere vestigingen wereldwijd uitvoerbaar zijn. Zo nemen we als BAC onze verantwoordelijkheid op in de samenleving."

'Erkenning voor onze inspanningen'

"We zijn blij te kunnen aankondigen dat Baltimore Aircoil International nv recent een zilveren medaille kreeg van EcoVadis als erkenning voor onze duurzaamheidsinspanningen.

Bij de vorige beoordeling behaalden we reeds een bronzen medaille en nu evolueerden we naar de zilveren medaille, wat ons in de top 25% plaatst van alle beoordeelde bedrijven.

Dit geeft duidelijk aan dat we vooruitgang boeken en in de juiste richting evolueren met onze duurzaamheidsinspanningen. We zijn vastbesloten om op de ingeslagen weg verder te gaan en ons duurzaamheidsbeleid verder te versterken.

EcoVadis analyseert de duurzaamheidsprestaties van bedrijven over de hele wereld op het gebied van milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Veel van onze klanten gebruiken EcoVadis ratings om een onafhankelijke kijk te krijgen op de duurzaamheidsprestaties van hun leveranciers.

Baltimore Aircoil Company is een Amerikaans bedrijf en pionier in de ontwikkeling van verdampings- en adiabatische koelproducten.

De vestiging in Heist-op-den-Berg, sinds 1968 op het industrieterrein gevestigd, biedt werk aan 320 werknemers.

Vanuit Heist-op-den-Berg bedient zij Europa, het Midden-Oosten, India en Noord-Afrika. Zij is ook verantwoordelijk voor twee productiefabrieken in Italië en één in Zuid-Afrika.

Het internationale en innovatieve karakter van het bedrijf is een lokale aantrekkingspool voor o.a. ingenieurs, lassers, CNC-bedienaars en monteerders. Voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van BAC kunt u terecht op www.bacsustainability.com"