De educatieve zone wordt uitgebreid met Spoka, een organisator van sportkampen, en WWF Kids, die er letterlijk en figuurlijk een Beestige Dag van zullen maken. De mascotte van het kinderrockfestival is voorlopig nog naamloos. Tot eind april kunnen fans op de Facebookpagina van Pennenzakkenrock de nieuwe naam kiezen. Momenteel zijn er al 12.000 muziekliefhebbers ingeschreven voor Pennenzakkenrock Zilvermeer.

The Bandits & Ketnet mee van de partij
In de nieuwe show van de KetnetBand brengen Tom, Anick & Véronique ondermeer nummers van Lady Gaga, Junior Eurosong en Piet Piraat. 
The Bandits is een Vlaamse poprockband, met vier tieners: zanger Jasper Publie, bassist Thomas Van Achteren, gitarist Tim Tielemans en drummer Toon Smet. Ze liepen elkaar tegen het lijf op de muziekschool en Junior Eurosong.

De Ketnetband en The Bandits vervolledigen de affiche. Ze zullen samen met Sisters Only, De Romeo’s, Silke, Sam Gooris, 3M8S en Jukebox voor Kids op 27 juni de show stelen op Pennenzakkenrock Zilvermeer.

Spelenderwijs bijleren in de educatieve zone
De laatste nieuwe bevestigingen voor de educatieve zone zijn Spoka en het World Wildlife Fund (WWF).  Iedereen tussen 6 en 25 jaar vindt een sportkamp op maat bij Spoka. Op Pennenzakkenrock stellen ze hun aanbod van meer dan 850 sportkampen en 60 sporten voor aan de jongeren.Het WWF trekt dan weer de kaart van het natuurbehoud. Ze zetten zwaar in op bewustmaking en sensibilisering van kinderen en jongeren.

Amaai mijn (h)oren voert preventie voor gehoorschade, Glimlachen.be  heeft het over het verband tussen een stralende glimlach en mondverzorging en op het Afvaleiland leren de kinderen hoe ze afval een halt kunnen toeroepen en hoe groot het belang van recycleren is.

Voor elke festivalganger wat wils dus! De educatieve zone van Pennenzakkenrock bulkt zoals elk jaar van de leuke activiteiten waarvan de jongeren vlak voor de grote vakantie nog allerlei nuttige weetjes kunnen opsteken.

Mascotte Pennenzakkenrock zoekt naam
De mascotte van Pennenzakkenrock is nog steeds naamloos. Alle fans kregen tot eind maart de kans om een nieuwe naam in te sturen.De vier leukste inzendingen zijn nu opgenomen in een poll op deFacebookpagina. Tot eind april kunnen de jonge rockers stemmen op hun favoriete naam! De kanshebbers zijn Decibel, Johnny Rock, Rocky Flame Hair en Ronny Rock. Momenteel valt Johnny Rock het beste in de smaak.

Praktische info

wanneer:

Donderdag 27 juni vanaf 8.30 uur tot 17 uur

waar:

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

website

http://www.pennenzakkenrock.be/    Facebookpagina