In de afgelopen weken bezorgde Bank Nagelmackers aan verschillende zorginstellingen 7.000 beschermende FFP2 mondmaskers.

In onze regio Kempen kwam een deel van het beschermingsmateriaal terecht bij o.a. zorgcentrum het GielsBos in Gierle en dienstverleningscentrum 't Zwart Goor in Merksplas.

'Als bank hebben we een maatschappelijke rol die verder gaat dan het begeleiden van cliënten die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen', zegt Jan Willems van Bank Nagelmackers. 

'Om dit virus verder in te perken zijn er nog steeds heel wat beschermingsmaterialen nodig. Verschillende lokale zorgcentra doen hierbij een warme oproep naar extra gespecialiseerde mondbescherming voor zowel medewerkers als bewoners.

Onze Chinese moedermaatschappij steunt deze actie ten volle en helpt ons bij de financiering ervan. De medewerkers van de bank mobiliseren zich ook en zullen via het team voor Corporate Social Responsibility een bijkomende gift doen.

Op de foto: Guy Bruyninckx (directeur cliëntenzorg GielsBos), Roel Van Dun en Jan Willems (Bank Nagelmackers) / Nnieuws.