Paribas Fortis twijfelt nog om haar goedkeuring te geven aan de overname van Ijsboerke in Tielen door Glacio Beerse. Mogelijk moet Glacio na de overname bij Ijsboerke meer werknemers ontslaan. De vakbonden beraden zich over het gewijzigde voorstel.

In een gezamenlijk persbericht melden de vakbonden maandag dat de kandidaat-overnemer de belofte heeft ingetrokken dat personeelsleden kunnen kiezen om bij het vernieuwde IJsboerke-Glacio in te stappen met verlaagde loons- en arbeidsvoorwaarden.

Tijdens de Bijzondere Ondernemingsraad bij de Belgian Icecream Group is maandag de procedure met betrekking tot collectief ontslag ingeleid.

De kandidaat-overnemer beloofde tijdens de personeelsvergadering van vorige week dat elk betrokken personeelslid kon kiezen om bij het vernieuwde IJsboerke-Glacio met verlaagde loons- en arbeidsvoorwaarden in te stappen. Dat betekent dat personeelsleden na de onderhandelingen ook nog kunnen beslissen om toch ontslag te nemen.

Tijdens de gesprekken van maandag werd die belofte ingetrokken. De vakbondsvertegenwoordigers vrezen dan ook dat er een probleem is bij de bank, waardoor de overname niet zal doorgaan.

BNP Paribas Fortis moet namelijk als een van de grootste schuldeisers het overnameplan nog goedkeuren.

De vakbonden hopen dan ook dat de kandidaat-overnemer zijn eerder gemaakte beloftes toch kan waarmaken en hen "zo snel mogelijk uitnodigt om binnen het gekende kader, dat minimaal is, toch een toekomst te verzekeren voor zoveel mogelijk werknemers bij IJsboerke."

De vakbonden plannen momenteel geen acties.